Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Data:

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei. Până în acest moment, Mark Rutte pare să aibă șanse mai mari de a câștiga lupta pentru funcția de secretar general al NATO.

Pentru a primi și susținerea Turciei, Mark Rutte l-a vizitat vineri pe președintele Recep Erdogan care i-a promis că-l va susține pentru preluarea funcției de secretar general al NATO, a transmis NOS, societatea de radiodifuziune din Olanda, și agenția olandeză de presă ANP, preluate de Reuters, conform Revista22.

Citește și Cum să te ferești de imaginile false create prin tehnologia deepfake

Urmează reuniunea miniștrilor de externe ai țărilor membre NATO

Informația a fost confirmată ulterior de un înalt oficial turc, care a declarat că Ankara și-a înștiințat partenerii din alianță cu privire la decizie, potrivit agențiilor Reuters și Associated Press.

Turcia era una dintre cele 3 țări membre ale NATO care nu își anunțaseră susținerea pentru Rutte. Celelalte două sunt Ungaria și Slovacia.

Turcia are a doua armată ca dimensiune din NATO, capitol la care este depășită doar de către Statele Unite.

Cotidianul olandez NL Times scrie că SUA au vrut ca Rutte să fie votat pentru funcția de șef al NATO, iar susținătorii premierului olandez cred că un acord în acest sens ar putea fi definitivat la reuniunea miniștrilor de externe ai țărilor membre NATO ce va avea loc la sfârșitul lunii mai la Praga.

Citește și Judecătorul care l-a condamnat pe Puiu Popoviciu a scăpat de dosarele de la SIIJ. Cinci ani de pseudo-anchete

Tot mai departe de șefia NATO. Flancul sudic „are nevoie de Turcia și leadership-ul ei”

Dacă se va ajunge la o decizie în acest sens la Praga, însemnă că viitorul secretar general al NATO va putea fi anunțat la summitul alianței ce va avea loc în luna iulie la Washington.

Flancul sudic al NATO „are nevoie de Turcia și leadership-ul ei”, a spus Rutte vinerea trecută la Ankara, descriind de asemenea țara condusă de Erdogan ca un jucător influent în regiune și o putere geopolitică.

Associated Press notează că Rutte a mers în vizită în Turcia cu scopul explicit de a obține susținerea lui Erdogan, vizita sa neavând legătură cu atribuțiile sale de premier al Olandei, potrivit Revista22.

„Nimeni nu ar trebui să aibă niciun dubiu că vom lua decizia noastră în funcție de înțelepciunea strategică și corectitudine”, a declarat Erdogan, potrivit Revista22.

Continuarea în Revista22


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: revista22.ro

spot_imgspot_img
Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...

Motivul pentru care un economist civil devine ministrul apărării în Rusia | Revista22

Motivul pentru care un economist civil devine ministrul apărării...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1 și ce avere au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1: s-au înscris...

Piloții ucraineni folosesc acum tactici americane din războiul din Vietnam | Aktual 24

Piloții ucraineni folosesc acum tactici americane din războiul din...