Traseul exact al A8, din caietul de sarcini al licitaţiei pe Leghin-Moţca

Data:

Prima licitaţie de lucrări aferentă autostrăzii A8 Tg Mureş – Iaşi cuprinde şi o scurtă secţiune, de aproape un kilometru, pe teritoriul judeţului Iaşi. Procedura a fost lansată la finalul anului trecut, iar valoarea estimată a contractului pentru cei 30 km între Leghin şi Moţca ajunge la peste 2,3 miliarde lei. 

Din documentaţia publicată în sistemul naţional de achiziţii publice rezultă că 672 metri din această secţiune a autostrăzii vor fi construiţi pe teritoriul judeţului Iaşi, fără a include şi podul peste râul Moldova (534 metri), râu care delimitează judeţele Neamţ şi Iaşi.

ZDI vă prezintă traseul exact al porţiunii din A8, aşa cum rezultă din caietul de sarcini aferent licitaţiei lansate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Termenul pentru depunerea ofertelor este 28 februarie.

Într-un scenariu optimist, lucrările efective ar putea începe în prima parte a anului 2024.

Citește și: Judecătorul Daniel Grădinaru, ales preşedinte al CSM. Procurorul Daniel Horodniceanu, vicepreşedinte

Secţiunea este unul dintre capetele sectorului montan al A8

Sectorul Leghin – Tg Neamţ are o lungime de 30 km şi se desfăşoară pe raza judeţelor Neamţ şi Iaşi. Secţiunea reprezintă capătul estic al sectorului montan (Tg Mureş – Tg Neamţ) şi traversează teritoriul următoarelor localităţi: Vânători, Agapia, Grumăzeşti, Petricani, Urecheni, Timişeşti, Păstrăveni (toate din Neamţ) şi Moţca (Iaşi).

Traseul începe în zona localităţii Leghin cu un nod rutier de tip trompetă care va asigura accesul spre zona mănăstirilor cu descărcare în DN 15B, prin intermediul unei intersecţii giratorie.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...