3 mandate de judecători ai Curții Constituționale expiră, inclusiv al lui Dorneanu. Lista scurtă a înlocuitorilor

Data:

La Curtea Constituțională expiră în următoarele luni mandatele a trei judecători constituționali, inclusiv cel al președintelui Valer Dorneanu. În acest context, în interiorul partidelor aflate la guvernare se discută pe la colțuri cine țintește un post de judecător CCR.

Trei noi judecători urmează să fie numiți în următoarele luni de către Senat, Camera Deputaților și președintele României. Potrivit înțelegerii politice PSD, PNL și președintele Klaus Iohannis vor nominaliza fiecare câte un nou judecător la Curtea Constituțională.

Primul mandat care se termină aparține Monei Pivniceru numită judecător constituțional de către Senat în 2013 cu sprijinul PNL-PSD. Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că PNL va nominaliza în urma înțelegerii în Coaliție primul judecător la Curtea Constituțională, în locul Monei Pivnicieru.

În interiorul PNL sunt mai mulți doritori pentru postul de judecător constituțional printre aceștia se numără liderul de la grupul senatorilor liberali – Daniel Fenechiu, președinta comisiei Juridice din Senat, Iulia Scântei, și deputatul Ioan Cupșa, susțin sursele citate. De precizat este că o decizie nu a fost luată în interiorul partidului.

De partea cealaltă, PSD va nominaliza un judecător CCR în locul lui Valer Dorneanu al cărui mandat expiră în următoarea perioadă iar Camera Deputaților trebuie să facă o nouă propunere. În acest caz, PSD va face nominalizarea unui nou judecător. Potrivit surselor HotNews.ro din interiorul PSD, funcția este dorită de senatorul Robert Cazanciuc.

Marcel Ciolacu și-ar dori judecător fără carnet de membru de partid dar cu experientă în domeniul justiției, susțin sursele social-democrate. De asemenea nici social-democrații nu au luat o decizie în acest sens, titrează HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related