Ucraina poate lovi ținte militare din Rusia. Franța și Germania și-au dat acordul | Aktual24

Data:

spot_img

Ucraina poate lovi ținte militare din Rusia. Franța și Germania și-au dat acordul, precizând faptul că nu se încalcă dreptul internațional.

Cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron s-au exprimat marți în favoarea permiterii ca Ucraina să folosească armament occidental pentru a lovi ținte militare din Rusia, relatează Deutsche Welle.

„Credem că ar trebui să le permitem să neutralizeze locurile militare din care sunt lansate rachete, de unde… Ucraina este atacată”, a spus Macron la o conferință de presă comună alături de cancelarul german în urma discuțiilor de la Schloss Meseberg, lângă Berlin, în ultima zi a vizitei oficiale în Germania.

Citește și: Sentința prin care a fost condamnat Dan Voiculescu, suspendată de instanță. Mogulul ar putea scăpa și de plata prejudiciului

Dreptul internațional este respectat

În același timp, el a subliniat că „nu ar trebui să le permitem să atingă alte ținte din Rusia și, evident, capacități civile”.

Scholz a fost mai precaut, dar a spus că nu are obiecții la abordarea lui Macron.

El a subliniat că atâta timp cât Ucraina respectă dreptul internațional și condițiile țărilor furnizoare de arme, trebuie să i se „permită să se apere”.

„Ucraina are toate posibilitățile conform dreptului internațional. Acest lucru trebuie spus în mod explicit”, a spus Scholz.

Transferul de arme către Ucraina este supus unor condiții stricte

Citește și: Dominic Fritz: „Trebuie să fim sinceri cu oamenii că nu putem face magie, nu putem promite orice” | INTERVIU

„Mi se pare ciudat când unii oameni susțin că nu ar trebui să i se permită să se apere și să ia măsuri potrivite pentru asta”, a continuat el.

Germania și alte țări au supus transferul de arme către Ucraina unor condiții stricte, cum ar fi ca acestea să nu fie folosite pentru a ataca ținte din Rusia din cauza temerilor care ar duce la o escaladare.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Totalitarismul, o amenințare la adresa democrației

Totalitarismul, o amenințare la adresa democrației. Considerat un regim...

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden. Constantin Dan Cazacu...

Statele UE trebuie să propună candidații pentru noua Comisie Europeană până pe 30 august

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut...