Un adolescent din Galaţi, în juriul unui festival internaţional de film documentar

Data:

Vlad Ciocoiu, elev în clasa a XII-a la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”, a fost selectat să facă parte din juriul FIPADOC, un festival de film documentar internaţional cu tradiţie, un fel de Cannes al documentarelor, aşa cum mi-a explicat chiar tânărul care va reprezenta cu cinste Galaţiul la acest eveniment de anvergură, potrivit viata-libera.ro.

Festivalul are loc în oraşul Biarritz, Franţa, în perioada 17-23 ianuarie 2022, şi are, pe lângă un juriu alcătuit din celebrităţi ale filmului, şi unul format din tineri cu vârste între 17 şi 23 de ani.
„Cea care ne-a oferit această minunată oportunitate a fost doamna profesoară de franceză Larisa Pelin. Ne-a spus că se depun aplicaţii pentru juriul tinerilor de la FIPADOC. Mi s-a părut incredibil că mi se oferă această şansă. Am aplicat eu şi colega mea Patricia Preda, de la noi din liceu, dar am înţeles că au fost şi alţi tineri din Galaţi. Am avut de făcut o recenzie şi o prezentare a unui documentar la alegere, etapă urmată de un interviu în limba engleză, la telefon. Am fost selectat doar eu. Este cel mai important lucru la care voi lua parte și mă bucur enorm. Mă aştept la o experienţă de neuitat”, spune tânărul gălăţean, care a fost premiat de două ori în cadrul Festivalului de Film pentru Liceeni BOOVIE.

Articolul integral, în viata-libera.ro!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Semnificația sărbătorii

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează...

Ramona Strugariu și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca. Care e planul copreședintele Partidului REPER

Ramona Strugariu și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca. Copreședinta...