Un artist bihorean creează sculpturi inspirate de stilul lui Constantin Brâncuși

Data:

Cu o gândire vizionară de excepţie şi considerat „părintele sculpturii moderne”, Constantin Brâncuşi a revoluţionat lumea artei prin lucrările sale în care combină forme geometrice cu simboluri din arta populară românească, dând viaţă trăirilor sale.

Inspirat de întreaga sa moştenire culturală, un tânăr din Bihor a creat patru sculpturi ce păstrează stilul marelui artist, dar a reprodus şi trei dintre operele sale. Recent a fost invitat să-şi prezinte lucrările în Satu Mare.

Viaţa lui Marius Iancu, acum în vârstă de 30 de ani, a fost una banală, crede el, până în urmă cu trei ani. După ce a urmat liceul la Colegiul Tehnic Traian Vuia din Oradea, la un profil de contabilitate financiară, s-a înscris la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea pentru a-şi continua studiile în domeniu.

Şi-a dat seama, însă, la scurt timp, că nu i se potriveşte. „Am renunţat după numai un an, simţeam că nu este locul meu acolo, că nu asta trebuie să fac”, spune el.

Citește articolul integral pe Ebihoreanul.ro

Citește și: EXCLUSIV Pe urmele banilor risipiți pe evenimente rurale comune în România și Ungaria

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related