Un avertizor de integritate a transmis G4Media.ro cine va fi câștigătorul unei licitații la CJ Prahova. S-au confirmat toți

Data:

Suspiciuni de direcționare către un grup de firme a unei licitații de 40 de milioane de lei organizată de Consiliul Județean Prahova. Obiectul procedurii este furnizarea de măști și dezinfectanți pentru unitățile de învățământ din județ, sursa banilor fiind fondurile europene. Un avertizor de integritate a indicat încă de pe data de 27 ianuarie 2023, pentru G4Media.ro, cine va fi câștigătorul licitației, deși, la acel moment, de-abia fuseseră depuse ofertele.

Trei luni mai târziu, Consiliul Județean Prahova a descalificat toate ofertele concurente celei indicate de avertizorul de integritate. Până acum, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a mai anulat această licitație de două ori din cauza existenței în caietul de sarcini a unor clauze considerate discriminatorii.

De fiecare dată, Consiliul Județean Prahova a susținut legalitatea caietului de sarcini.

Citește și: Avertisment: Vine valul conspiraționiștilor, iar intensitatea lui ne va lua prin suprindere

Conform datelor disponibile pe portalul achizițiilor publice, la actuala procedură, demarată în noiembrie 2022 de Consiliul Județean Prahova (cele anterioare au fost anulate de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor în iunie și octombrie 2022) au fost depuse patru oferte: asocierea ADG Medical Supply SRL-NMD Zet Zone SRL-Sinofarm DOO Belgrad, ATS for Health SRL, Deluxe Medicrafts SRL și asocierea Klintensiv SRL-Virus Protect SRL.

În cadrul acestei licitații, pentru care au fost puși la bătaie 39,7 milioane de lei, se dorește achiziționarea de măști și dezinfectanți pentru mâini care să ajungă la 90.292 elevi, profesori și personal auxiliar din 190 de unități de învățământ care funcționează în județul Prahova.

Continuarea în G4Media.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Consiliul Județean Prahova)

Ești în Marea Britanie și ai nevoie de o agenție de web design? Servicii hosting, mentenanță Wordpress, pachete SEO, graphic design, la prețuri fără concurență. (P)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă...

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost inaugurat

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost...

Peste 300.000 de persoane, la pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc

Credincioşi din întreaga lume s-au adunat, sâmbătă, la pelerinajul...

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...