Un consultant politic al AUR, numit secretar de stat în Ministerul Mediului

Data:

spot_img

Alin Seserman, fost consultant politic pentru AUR, apropiat și de gruparea PNL din Satu Mare, a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului. Decizia a fosr semnată de premierul Nicolae Ciucă.

Alin Seserman a fost consilier local din partea PDL, la Bistrița, timp de patru mandate, și candidat independent la Primăria Bistrița. Apoi, a devenit consultant politic pentru AUR și PNL (filialele Sălaj, Cluj și Satu Mare).

Noul secretar de stat se va ocupa de coordonarea Fondului de Mediu și a Gărzii Forestiere. Fondul de mediu se ocupă și de finanțarea proiectelor pentru tranziția spre verde, practic interesele pe zona de energie ale liderilor politici din județul Satu Mare.

Fratele lui Alin Seserman a candidat din partea AUR pentru Camera Deputaților. Noul secretar de stat din guvernul Ciucă declara, anul trecut: „L-aș fi susținut oriunde, și dacă ar fi candidat pentru Partidul Ecologist!”.

144.000 de lei pentru serviciile prestate AUR

„Firma Apella din Cluj aparține unui fost liberal bistrițean de vază și a primit 143.900 de lei pentru serviciile electorale furnizate AUR.  Înseamnă circa 10% din totalul decontărilor de stat pentru cheltuielile din campanie.

Patronul societății se numește Alin Seserman și se prezintă drept consultant. Fratele său, Marcel Seserman, este președintele AUR Bistrița (n.n. a fost președinte AUR) și a candidat la Camera Deputaților cu promisiunea, printre altele, că va contribui la ”stoparea finanțării partidelor de la buget”, arată o investigație a Rise Project.

„M-am implicat pentru fratele meu. A dorit pe cineva de încredere în campanie. L-aș fi susținut oriunde, și dacă ar fi candidat pentru Partidul Ecologist. E un om care merită. Majoritatea banilor sunt pentru consultanță, restul le fac prin terți.

Eu am activități proprii, articole pentru presa locală și centrală, fac planuri de campanie și cam totul în afară de partea tehnică, ce ține de video. Închirieri nu mai știu pentru ce-am făcut. Probabil video și aparatură. Am produs materiale și pentru alte județe”, a răspuns Alin Serserman pentru Rise Project.

Firma Apella a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 860.000 de lei. Contractul cu AUR reprezintă o șesime din rulaj.

Continuarea în Săptămâna online.

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist.Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu în...

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea...

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD...