Un gălățean a murit, după ce a fost plimbat zile în șir între spitale

Data:

* ”Moartea domnului Lăzărescu” la Spitalul Județean Galați

Un caz tulburător, petrecut recent, aduce din nou în prim-plan numele Spitalului Județean de Urgență Galați. Un bărbat de 46 de ani, fără alte probleme de sănătate, a murit de o banală pneumonie, care s-a agravat, însă, după ce gălățeanul nu a primit, zile în șir, niciun tratament medical și a fost plimbat în mod inutil de la un spital la altul. Este o poveste revoltătoare, care arată fața cea mai urâtă a spitalelor din România și care expune starea jalnică a unui sistem sanitar care de multe ori ucide în loc să aducă alinare.

Pe 29 octombrie, Florin Chirilă s-a trezit cu o durere de spate. Bărbatul muncea în construcții și a pus durerea pe seama efortului făcut la serviciu. Și-a luat liber în ziua respectivă, pentru a-și reveni. Departe însă de a se simți mai bine, până a doua zi, starea sa de sănătate era vizibil înrăutățită, spune soția.

”Sâmbătă, am sunat la Ambulanță și le-am spus că pe soțul meu îl doare spatele și că face febră. Le-am mai spus și că era vaccinat încă din vară și că testul rapid pe care i-l făcusem acasă ieșise negativ la COVID-19. Cei de la Salvare au spus că va veni o salvare, dar peste două zile, deoarece sunt foarte multe solicitări. Când am auzit de două zile, am mers la Spitalul Județean Galați. Când ne-au văzut cei de la containere, ne-au întrebat de ce am venit. Le-a explicat soțul ce simptome are, dar cei de la containere au spus că ei tratează doar COVID-19. Am intrat la UPU, dar fetele de acolo ne-au spus că nu poate să-l vadă niciun medic până când nu i se face un test pentru COVID-19. Și de acolo, ne-au spus să mergem acasă și să așteptăm salvarea să vină să-l testeze, peste două zile. Ne-am simțit de parcă eram egali cu zero, nu oameni între oameni”, spune Adriana Chirilă, soția bărbatului.

12 ore a așteptat în frig rezultatul testului RT-PCR

Duminică dimineață, gălățeanul se simțea și mai rău. A fost sunată din nou Ambulanța, iar echipajul care a venit l-a dus la Spitalul Județean.

„Este vorba despre un pacient de 46 de ani, vaccinat cu vaccinul Pfizer, doza a doua o avea în august, pentru care am fost solicitați să intervenim pentru semne gripale, febră, tuse. Echipajul a ajuns la fața locului, l-a găsit cu impregnare virală, testul rapid antigenic a fost negativ. A fost transportat la Spitalul Județean, la serviciul de Urgență. Asta pe 31 octombrie. Ulterior, pe data de 1 noiembrie, a fost din nou transportat de la domiciliu la spital, cu tensiune și puls stabil, iar în data de 1 noiembrie, după-amiază, a fost transportat la Spitalul TBC, pentru consult de specialitate, și apoi a fost transportat înapoi la Spitalul de Urgență”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

Potrivit familiei, la Spitalul Judeţean nu i-a fost administrat niciun tratament medical. De la 8,30 dimineață și până la ora 20,00, Florin Chirilă a așteptat rezultatul testului RT-PCR pentru a vedea dacă are sau nu COVID-19. Într-un final, după aproape jumătate de zi de stat în frig, a semnat că vrea să plece acasă.

Articolul complet poate fi citit în VIAȚA LIBERĂ.

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Operațiunea Conversus: 107 arestări și 1.388 de arme confiscate VIDEO

Operațiunea Conversus: Poliția Română a condus o operațiune, la...

Cultură de canabis, descoperită de polițiști într-un apartament

La data de 28 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de...