Un judecător candidat la CSM, în același club de tip masonic cu președintele Iohannis

Data:

spot_img

Unul dintre judecătorii care candidează pentru un loc în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) este membru al aceluiași club de tip masonic din care a făcut parte și președintele actual al României, Klaus Iohannis.

Clubul Lions Decan Sibiu a fost chiar condus o perioadă de către Klaus Iohannis, potrivit Mesagerul de Sibiu.

Mai multă transparență la CSM

Judecătorul Liviu Odagiu, președintele Curții de Apel Alba Iulia, candidează pentru un loc în CSM cu un program numit „10 obiective, un unic deziderat: un sistem de justiție puternic și respectat”.

„Viitorul Consiliu Superior al Magistraturii va trebui să fie extrem de conștient de faptul
că așteptările colegilor judecători în partea ce privește comunicarea și transparența sunt extrem de ridicate și că este datoria fiecărui membru să asculte, în mod activ și manifestând empatie, fiecare voce, individuală sau exprimată prin intermediul asociațiilor profesionale.

Dar dincolo de a asculta vocea judecătorilor din sistem, membrii Consiliului trebuie să manifeste o conduită activă de consultare reală a judecătorilor cu privire la toate chestiunile care prezintă relevanță ridicată pentru sistemul judiciar și să manifeste transparență în activitatea desfășurată”, a scris președintele Curții de Apel Alba Iulia, în proiectul său de candidatură.

Alegerile pentru CSM au loc miercuri, 22 iunie.

Clubul, condus și de un politician de la PSD

Printre membrii Club Lions Decan Sibiu se află și un afacerist și politician despre care presa locală a scris că și-ar fi impus rudele la conducerea unor instituții ale statului. Acesta a fost, de asemenea, președinte al clubului. Replica de Constanța nota, în 2015, că pe atunci secretarul de stat Cristian Marinescu ar fi țepuit în 2008, cu peste 200.000 de euro, o firmă din Oradea.

„Politicianul a scăpat de urmărirea penală doar după ce a semnat o înţelegere notarială cu creditorul său, în octombrie 2013, prin care se obliga să returneze datoria eşalonat, punând gaj în acest sens mai multe bunuri ale familiei şi apropiaţilor săi, precum o serie de utilaje din Sibiul natal, executate acum silit.

La acestea se adaugă un apartament din Bucureşti, într-unul din blocurile lui Robert Negoiţă, unul din liderii politici alături de care Marinescu adoră să se afişeze public, imobil trecut pe numele bunicii sale, Ana Şandor”, scria Replica de Constanța.

Cristian Marinescu este și mason, la fel ca o mare dintre membrii Clubului Lions Sibiu. De asemenea, a fost președinte al organizației de tineret a PSD Sibiu, iar în mai anul acesta a anunțat înscrierea în Partidul Ecologist.

Lions, organizație mondială

Liviu Odagiu este președintele Curții de Apel Alba-Iulia, dar și membru în Club Lions Decan Sibiu. Judecătorul nu ascunde această apartenență: o menționează în declarația sa de interese, care poate fi consultată aici.

Clubul Lions Decan Sibiu a fost înființat în 1995 și este primul de acest fel din oraș, parte a rețelei Lions International.

Lions Clubs International (LCI) este o organizație non-politică seculară, care a luat naștere pe 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, la inițiativa omului de afaceri Melvin Jones. Lions Clubs International este cea mai mare organizație de servicii prin voluntariat din lume. Această organizație este reprezentată în peste 200 de țări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.300.000 de membri.

În România Districtul 124 este format din 66 de cluburi în care activează peste 1.500 de membri, potrivit Wikipedia.

LIONS provine de la inițialele cuvintelor „Liberty, Intelligence, Our Nations Safety”. Sigla acestei organizații are ca element figurativ doi lei, unul ce privește cu mândrie spre activitatea din trecut, iar altul ce privește cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociației.

I-am adresat o serie de întrebări judecătorului Liviu Odagiu cu privire la apartenența sa la Clubul Lions Decan Sibiu. Vom reveni cu răspunsurile magistratului.

Cristi Dănileț, exclus din magistratură pentru că era membru al unei asociații

Judecătorul Cristi Dănileţ a fost exclus din magistratură, după ce CSM l-a acuzat că ar fi avut activitate politică. De fapt, „vina” magistratului a fost că ar fi făcut parte din 2 ONG-uri care au vorbit despre problemele din justiție.

„Eu sunt membru în două ONG-uri care au dat comunicate prin care criticau activitatea partidelor de guvernământ, deşi m-am abţinut de la vot in cazul emiterii acelor comunicate, nu le-am semnat, nu le-am difuzat si cu toate că am arătat ca nu CSM e competent să stabilească ce este o formaţiune politică, ci legea, care pune în această categorie doar «partidele politice», «alianţele electorale», «alianţele politice” şi «ONG-urile care reprezintă minorităţi şi candidează la alegeri», ceea ce nu este cazul în speță”, a explicat Cristi Dănileţ, pe pagina sa de Facebook.

_________________________

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Cine sunt judecătorii care conduc instanțele de apel din țară. Averile magistraților care vor să ajungă la Înalta Curte – Revista Presei

    […] și Ramona Grațiela Milu. Liviu Odagiu este membru al Clubului Lions Decan Sibiu, potrivit PressHub, același club masonic din care a făcut parte și președintele Klaus Iohannis. Anul trecut acesta […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Cum să-ți personalizezi dormitorul cu lenjerii de pat cu imprimeuri și modele trendy

Cum să-ți personalizezi dormitorul cu lenjerii de pat cu imprimeuri și modele trendy?