USR cere abrogarea ordonanţei privind plafonarea şi compensarea: Schemele de tip Caritas vor fi plătite tot de noi şi de generaţiile care vin

Data:

USR a acuzat miercuri coaliția de guvernare că este incapabilă să găsească soluţii pentru criza din energie.

Potrivit USR, primul pas pentru rezolvarea crizei constă în abrogarea urgentă a ordonanţei privind plafonarea şi compensarea, apoi trebuie adoptate celelalte măsuri propuse de câteva luni de partid: eliminarea taxelor din facturile de gaz şi energie, reducerea TVA la 5%, vouchere pentru consumatori vulnerabili (cu o redefinire a acestora pentru a cuprinde o pătură cu adevărat vulnerabilă din societate), credit fiscal pentru companii şi reducerea taxării muncii.

“Vine toamna şi PSD, PNL şi UDMR tot nu reuşesc să vină în faţa românilor cu soluţii reale la criza energiei. În timp ce liderii Coaliţiei sunt în vacanţă sau inaugurează capele mortuare prin ţară, companiile din energie vorbesc de „un risc major” ca întreg sectorul energetic să nu mai funcţioneze, iar românii nu ştiu ce să mai înţeleagă din declaraţiile şi promisiunile mincinoase rostogolite prin studiourile tv de reprezentanţii puterii. Acest guvern antinaţional, care ne subminează sistemul energetic şi economia, trebuie să plece acasă!”, a transmis USR printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții partidului de opoziție susțin că, din cauza incompetenţei actualei guvernări, situaţia României riscă să devină cu adevărat dramatică în această iarnă.

Citește și: Curajul adevărului. Sau de ce minciuna ne face să ne simțim liberi

„Dacă Gazprom sistează livrările către UE, preţurile pentru energie şi gaze vor exploda şi mai tare. Asta pe fondul riscului major ca România să aibă furnizori în incapacitate de plat, din cauză că nu îşi primesc decontările de la stat. Astfel, ne putem trezi într-un colaps generalizat al sistemului, cu impact direct asupra consumatorilor. Practic, furnizorii nu vor mai avea bani să cumpere energia şi gazul din piaţă, care şi aşa vor fi mai puţine şi vor avea un preţ mai mare. Acum, Guvernul Ciucă se uită la tot felul de soluţii care de care mai „tâmpite”. PSD spune de reglementarea preţurilor la producător, ceea ce va bloca investiţiile de care avem atâta nevoie. PNL vine şi ne zice de supraimpozitarea companiilor din energie. Păi, care companii? Pentru că, la momentul actual, toate sunt supraimpozitate sau au profituri reglementate, fie că vorbim de producători sau de furnizori. Se vorbeşte de speculă, însă această speculă tot statul a creat-o. Prin schema de plafonare dată la începutul lunii aprilie, prin care statul decontează oricât la oricine, dar doar în teorie, pentru că până acum nu au decontat niciun leu”, a declarat deputatul USR Cristina Prună, vicepreşedinte al Comisiei de industrii din Camera Deputaţilor.

„Industria a început deja să se închidă, iar la iarnă situaţia se va înrăutăţi. Riscăm ca această coaliţie să închidă practic lumina. Germania ia măsuri extreme pentru reducerea consumului. Asta va avea consecinţe şi asupra economiei Româneşti, cu falimente şi reducerea drastică a activităţii economice. În timpul acesta, statul înrăutăţeşte situaţia cu plafonări prin care îşi bat joc de bugetul public, adică taxele şi impozitele noastre. Însă, degeaba ai preţ plafonat, dacă nu vei mai avea un salariu din care să-l plăteşti”, a precizat Cristina Prună.

Potrivit USR, schemele de tip Caritas pe care le tot aduc în spaţiul public liderii Coaliţiei PSD-PNL vor fi plătite tot de populație şi de generaţiile care vin, prin creşteri de taxe şi impozite şi prin împrumuturi la cea mai mare dobândă din UE.

Citește și: Patru zile cu lansări de carte, concerte, jocuri și ateliere de creație la LibFest Brașov

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autografele unor personalități legionare, prezentate la Biblioteca Județeană din Prahova

Autografele unor personalități legionare sunt incluse într-o expoziție prezentată...

#CoffeeBach, faimosul brand de… muzică. For the best coffee in town, call 0-800-BACH!

#CoffeeBach. În mansarda unei vile de patrimoniu, frumos renovate,...

Criminal evadat din București, prins în Oradea, după ce a fost recunoscut de un cetățean

Un criminal încarcerat la Penitenciarul Rahova din București, care a reușit să evadeze marți, în timp ce se afla sub escortă, a fost prins la Oradea, după ce un cetățean l-a recunoscut și a sunat la 112.