Valorificarea patrimoniului cultural. Sinagogile Dobrogei | info sud-est

Data:

spot_img

Valorificarea patrimoniului cultural. Sinagogile Dobrogei așteaptă să fie redescoperite. Templul Israelit din Tulcea va găzdui activități culturale și concerte de muzică de cameră, deschise publicului larg.

Templul Israelit din Tulcea a devenit, weekend-ul trecut, spațiu de evenimente culturale și muzică de cameră, în cadrul unui parteneriat dintre Primăria Tulcea și comunitatea evreiască a orașului.

Sinagoga din Tulcea devine un loc al culturii

În vreme ce Sinagoga din nordul Dobrogei devine un loc al culturii și exemplu de bună practică, Sinagoga din Constanța rămâne încă o ruină, după mai bine de un deceniu în care birocrația a oprit restaurarea sa, chiar dacă autoritățile au promis acest lucru. 

Deschiderea Templului Israelit din Tulcea către evenimente culturale a fost marcată, conform primăriei, de o reprezentație a violoncelistului francez Vincent Courtois, care a interpretat trei suite pentru violoncel solo ale lui Johann Sebastian Bach, unul din cei mai importanți compozitori ai secolului al XVIII-lea.

Citește și: De veghe-n lanul cu șacali. Profesor de biologie: „Este cel mai mare dezechilibru la ora actuală!”

Reprezentația pro bono a lui Vincent Courtois a fost dedicată elevilor și profesorilor Liceului de Arte George Georgescu” din Tulcea, însă autoritățile plănuiesc deja mai multe activități culturale și concerte de muzică de cameră care vor fi deschise publicului larg, se mai arată în postarea primăriei. 

Patrimoniului arhitectural este pus în valoare

Proiectul a fost organizat prin colaborarea dintre primărie și Comunitatea Evreiască din Tulcea, condusă de Solomon Feimblat, specifică autoritățile.

Citește și: O lege care ușurează accesul românilor la arme de foc, adoptat în Parlament

La fel de important, totuși, este și spațiul oferit, cu o acustică deosebită” care a atras atenția violoncelistului francez recunoscut la nivel european încă din 2022, explică primăria.

Lansarea proiectului scoate în evidență diferența considerabilă dintre orașele Tulcea și Constanța, în ceea ce privește gestionarea patrimoniului arhitectural al comunităților evreiești din Dobrogea. 

Continuarea în info sud-est

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: info-sud-est.ro)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Via Transilvanica a apărut în lista anuală „World’s Greatest Places”

Via Transilvanica a apărut în lista anuală „World’s Greatest...

Fostul fotbalist Gică Craioveanu a fost prins conducând cu permisul suspendat | Argeșul Online

Fostul fotbalist Gică Craioveanu a fost prins conducând cu...