Venituri de lux. Directorul general de la INSEMEX Petroșani câștigă și 84.000 de lei într-o lună

Data:

Venituri de lux. Directorul general de la INSEMEX Petroșani câștigă și 84.000 de lei într-o lună. Nu a depus nicio declarație de avere în ultimii 7 ani.

Ultimul document de acest fel poate fi găsit pe portalul Agenției Naționale de Integritate în anul 2016, pe vremea când era consilier local în municipiul Petroșani și ocupa și o funcție politică, vicepreședinte al PSD Petroșani.

Cât câștigă Artur Găman

Artur Găman este directorul uneia din cele mai secretizate instituții ale statului român. Cine intră aici, iese om, scrie Gazeta de dimineață. Doar informațiile nu văd lumina zilei. Nici măcar cele legate de transparența decizională.

INSEMEX este acel institut de care românii află când apare vreo tragedie. Specialiștii organizației sunt cei care efectuează expertizele tehnice legate de cauzele unor evenimente dramatice. Portofoliul acestui institut de cercetare-dezvoltare este unul variat.

Citește și: Anca Dragu, prima reacție după ce a fost propusă guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova

Sentință judecătoreacă pentru aflarea acestor venituri de lux

Deputatul Claudiu Năsui a acționat în jduecată INSEMEX Petroșani pentru că i-a refuzat informațiile legate de veniturile directorului general, Artur Găman.

„După aproximativ doi ani de proces, am aflat. Pe lângă salariul „normal” de 17.000 lei/lună, mai ia spor de vechime 4.250 lei/lună, spor de conducere 2.550 lei/lună, spor de doctorat alți 2.550 lei/lună, indemnizație de consiliu 3.400 lei/lună, diurnă, tichete de masă și tichete cadou. În total ajunge la 30.000 lei/lună”, a scris deputatul.

Sporul de doctorat al lui Artur Găman este de 2.550 de lei / lună, deși suma maximă acceptată este de 950 de lei.

Acum, în decembrie 2023, sporul de doctorat ar fi de 1.650 lei. Și asta pentru că salariul minim brut a crescut la 3.300 din data de 1 octombrie.

Primă de Crăciun de 24.000 de lei

La toate aceste venituri de lux, se mai adaugă o primă de Crăciun de 24.000 lei.

„Deci de Crăciun domnul director ajunge la frumoasa sumă de 54.000 lei/lună din banii dumneavoastră.

O să ziceți că e Crăciunul doar o dată pe an. Dar nu și la stat.

În luna noiembrie mai vine o sărbătoare: Ziua Cercetătorului, în care își mai ia o primă de alți 25.000 lei. Ajungând la 55.000 lei/lună.

Iar de Paște vine un fond cointeresare de încă 55.000 lei și domnul ajunge la un salariu de 85.000 lei/lună!”, potrivit lui Claudiu Năsui.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.
5 COMENTARII
  1. Ce rost ar mai avea comentariile.
    Câinii latră, iar turma de urși nesimțiți trece.OARE CAND VA SI O TURMĂ DE VANATORI ONESTI ??.
    ACUM MAJORITATEA SUNT CORUPȚI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related