Victorie a jurnalismului: dosarul presupusului prădător sexual Onofraș a fost desecretizat

Data:

Judecătoria Iași a desecretizat mai multe informații legate de dosarul de viol și agresiune sexuală presupus a fi comise de fostul primar al municipiului, Ionel Onofraș. Acest lucru a avut loc după ce, luna trecută, Reporter de Iași dezvăluise faptul că, din luna mai 2022, de pe portalul instanțelor dispăruseră atât mențiunile referitoare la dosarul pe fond al lui Onofraș, în care acesta fusese trimis în judecată, cât și dosarele separate, de la Camera Preliminară și de contestație la măsurile de arestare preventivă.

Zilele trecute, Judecătoria Iași a transmis REPORTER că secretizările au fost făcute „din eroare”. Rămâne, însă, suspiciunea că mâinile care au ascuns informațiile au avut un motiv interesat. Luni, 27 martie 2023, REPORTER prezenta situația neobișnuită a unor dosare penale în care este implicat omul de afaceri Ionel Onofraș (64 de ani), pentru o scurtă perioadă fost primar al municipiului Iași.

Eliberat din pușcărie în 2018 după ce fusese condamnat pentru înșelăciune, acesta a fost arestat la începutul lui martie 2022, fiind acuzat de viol și agresiune sexuală, victime fiind trei minore (ulterior, plângere a mai depus una).

Concret, Onofraș le invita la atelierul său de fotografie pentru a le poza ca modele, iar apoi le viola sau le agresa sexual, spun anchetatorii. Infracțiunea de viol s-ar fi săvârșit prin penetrarea cu degetele. În altă situație, una dintre minore ar fi acuzat că ar fi fost obligată să-i facă sex oral lui Onofraș.

Citește și România, condamnată de CEDO pentru că nu a protejat o femeie hărțuită sexual de șeful ei

Până la un moment dat, pe portalul instanțelor de judecată, ca la orice dosar de acest gen, a fost reflectată activitatea procurorilor și judecătorilor: propunere arestare preventivă pe 30 de zile, admitere cerere, contestație depusă de inculpat. După 26 mai 2022, însă, orice referire de pe portal la Onofraș și această anchetă au dispărut, situație unică.

Timp de aproape un an, nu a mai apărut nici dosarul și în care acesta a fost trimis în judecată, pe 10 iunie 2022, nici dosarele de la Camera Preliminară în care, anterior judecării pe fond se cercetează legalitatea probelor administrate în timpul anchetei penale și nici contestațiile depuse de Onofraș la măsura prelungirii arestului preventiv, scrie Reporter de Iași, unde puteți citi tot articolul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Condamnare simbolică în dosarul de șpagă de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul de șpagă de la UMF...

Ouă vopsite de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează | Monitorul de Botoșani

Ouă vopsite de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează asupra faptului...