VIDEO Cum e gestionată în România situația generată de agresiunea militară rusă din Ucraina

Data:

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a vorbit sâmbătă, la finalul ședinței task-force pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, despre modul cum administrează Guvernul situația geopolitică din regiune.

Situația românilor blocați în Ucraina

Ministrul Afacerilor Interne a confirmat azi-noapte că cei 18 cetățeni români care lucrează în domeniul petrolier și care erau blocați în Ucraina au fost identificați și au intrat pe jos în PTF Siret.

„Mă bucur ca au ajuns cu bine în țară. Toate structurile statului român sunt mobilizate pentru a proteja viețile românilor și a oferi sprijin umanitar celor afectați de agresiunea militara rusă din Ucraina”, spunea, în această dimineață, premierul Nicolae Ciucă.

Misiuni umanitare

Amintim că, în vederea organizării unei misiuni umanitare, în cadrul ședinței de vineri a Guvernului României s-a decis înființarea unui Grup de lucru, la nivel central, dar și a mai multor celule de lucru la nivel teritorial, în zonele aflate în proximitatea punctelor strategice aflate în Nordul și Nord-Estul țării noastre care, în mod integrat vor colabora în scopul alocării resurselor necesare donate sau aflate în rezervele statului persoanelor cu statutul de refugiat/strămutat pe teritoriul țări.

„În acest sens,  punctele de sprijin teritoriale vor evalua nevoile concrete  și vor fi în permanent contact cu grupul de lucru realizat la nivel central, însărcinat cu responsabilitatea de a coordona întreaga activitate.

Facem precizarea ca orice persoană fizică, juridică, organizație care dorește să sprijine această acțiune umanitară să trimită un e-mail la adresa: umanitar.dsu@mai.gov.ro.„, anunța, vineri, Guvernul.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...