VIDEO Declarațiile prin care Firea a pretins ani la rând că este apărătoarea bătrânilor

Data:

Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru al Familiei, la presiunea conducerii PSD și a opiniei publice. Sâmbătă este anunțat un protest în Piața Victoriei din București în care inițial se cerea demisia acesteia.

Demisia a venit în contextul scandalului azilurilor pentru bătrâni din Ilfov, coordonate de Ștefan Godei, arestat preventiv, care a fost ani la rând un apropiat al Gabrielei Firea. Scandalul „azilelor groazei” a lovit direct în imaginea pe care politiciana și-a construit-o ani la rând, cea de apărătoare a bătrânilor și a persoanelor vulnerabile.

Citește și: Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru al Familiei

Firea „apărătoarea tuturor bătrânilor”

Azilurile groazei deținute de Asociația „Sf. Gabriel cel Viteaz” erau administrate de Ștefan Godei, fost șofer al Gabrielei Firea pe când era primar, dar și la cabinetul de senator al acesteia. Ligia Gheorghe, fostă consilieră a ministrei demisionare, a fost vicepreședinte al asociației. În plus, Nela Vica Andrieș, sora Gabrielei Firea, lucra la Direcția de Asistență Socială a Primăriei Ilfov, condusă de soțul politicienei, Florentin Pandele.

În ciuda acestor legături cu persoane care au ascuns modul în care mai mulți bătrâni erau tratați, atât de-a lungul carierei sale ca primar al Capitalei, cât și ca ministru al Familiei, Gabriela Firea a pozat într-o apărătoare a seniorilor din toată țara.

În timp ce bătrânii din căminele din Voluntari erau ținuți în condiții inumane, Gabriela Firea, pe vremea când era primar, se filma la Centrul pentru seniori al Capitalei de unde urmau să fie trimise pachete cu alimente de bază și materiale de protecție pentru seniorii cu venituri foarte mici, vrând să arate cât de implicată este ea în activități de acest gen.

Acesta nu a fost singura tentativă a Gabrielei Firea de a mima grija pentru bătrâni, chiar dacă apropiații ei gestionau o rețea în care mai mulți pensionari erau lăsați în voia sorții chiar de către oamenii care se presupune că ar fi trebui să-i îngrijească.

„Copiii și bunicii noștri au nevoie de cea mai mare atenție! Ne vom apleca cu grijă asupra situației seniorilor. Vom elabora măsuri dedicate susținerii acestora – financiare, de protejare a sănătății, de combatere a însingurării, de stimulare a unei vieți sănătoase și active”, este o altă postare din aceeași categorie.

Fostul ministru al Familiei are nenumărate astfel de mesaje în care încearcă să pară că ea se zbate din toate puterile pentru a proteja pensionarii.

Citește și: Ciolacu, după demisia lui Firea: Aștept ca și primarii care au avut o legătură cu „azilele groazei” să facă un pas în spate

„E genocid!”

„O idee sumbrā, care loveste si în seniori, si în tineri! În pensionari, pentru cā le reduce dramatic dreptul la sānātate! Cei de la putere vor sā reducā nivelul asistenței medicale pentru pensionari! E genocid! Guvernul a declanșat o operațiune îngrozitoare, care îi afectează dramatic pe pensionari.”, scria Firea acum doi ani.

Cu crucea la gât și cu durere în suflet

Înainte de alegerile pentru conducerea Primăriei Capitalei din 2020, Gabriela Firea a postat un videoclip în care spunea că o doare inima pentru seniorii din București.

Purtând un tricou pe care era inscripționat mesajul „Love” și având o cruciuliță la gât, Gabriela Firea spunea: „Mă doare realmente fizic când aud că persoanele cu dizabilități nu ar fi trebuit să fie sprijinite de primărie.

De ce spun acest lucru? Nu pot să-mi scot din minte un cuvânt foarte urât, nedrept spus în aceste zile, că acești oameni sunt atârnache. Deci cum? Seniorii din București, femeile din București, bolnavii cronici din București, bucureștenii care merg cu transportul în comun și primesc subvenție, cei care sunt racordați la termoficare, toți aceștia sunt atârnache? Nu este normal să se întâmple așa ceva!”

Într-un alt mesaj, aceasta susținea că oamenii sunt pe primul loc pentru ea, dar și că viața ei este ca o carte deschisă.

„Oamenii pe primul loc! Și tineri, și de vârstă mijlocie și seniori. Totul este să fie onești și pregătiți. Viața mea este ca o carte deschisă. Nu am secrete sau limbaj dublu”.

În cea mai recentă postare, Gabriela Firea continuă să susțină faptul că ea este un om cu milă față de cei aflați în nevoie și spune că nu știa la ce chinuri sunt supuși bătrânii din azilele din Voluntari.

Mi-a fost milă mereu de oamenii aflați în nevoie, am ajutat cât am putut pe oricine. Indiferent că am fost sau nu în funcții publice. Cei care mă cunosc personal și nu “de la televizor” știu asta. Se poate uita cineva în ochii mei să-mi spună că eu aș fi putut ști și tolera cel mai mic rău față de cineva?

Îmi pare rău pentru fiecare om în suferință. Inclusiv sau mai ales acum, de cei care nu au fost bine îngrijiți și protejați în căminele de seniori și dizabilități”.
 

În mesajului postat pe pagina sa de Facebook, aceasta spune că a ales să plece din funcția de ministru „hotărâtă și cu fruntea sus”, deși este nevinovată.

Gabriela Firea încheie spunând că îl iubește pe Dumnezeu cu toată ființa și „Doar EL știe ce este în sufletul și în gândul nostru! Doamne ajută tuturor!”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.
1 COMENTARIU
  1. False probleme…(C. Cucu) (pe Ea, stim exact pe cineG. Firea…”_____––_____chiar pe aceasta pagina(R-22) si pe altele, candva, in urma*, i-am sugerat Ei sa se mute undeva „Far from the madding crowd”* pentru a-si vedea de sanatate, nu a inteles sau nu a vrut sa o faca, asa ca inevitabilul s-a produs, exact ca si cu Simona Halep, careia -cam la acelasi timp- ii sugeram sa se retraga in culmea gloriei, deoarece se „accidentase” grav la un picior, de fapt a fost doar un overdiagnostic (pentru bani si cresterea reputatiei medicului, care-vezi doamne!- a vindecat total o asa problema!), pentru ca ulterior, SH** a functionat la nivel maxim, insa daca facea -in detalii- ce i-am sugerat, ar fi avut cea mai buna -si cu cele mai multe sucursale- scoala de tenis din lume, acum insa va ramane cu imaginea tarnuita prin cel mai ihoros namol, practic este desfiintata ca sportiv, in ciuda a toate performantele ei…Iar „revenirea”, dupa 4 ani, nu cred ca va avea succes, insa poate fi adnotata ca o expresie a darzaniei si perseverentei umane, in a-si depasi limitele, chiar S.Williams -mult mai fortoasa !- a incercat(felicitari !), insa (folosind o expresie din genetica,”mediul uniformizeaza caracterele”) este destul de sigur ca, „timpul estompeaza performantele”…(* cu celebra Julie Christie -si Peter Finch**- care a fost -de prea multe ori- doar in roluri de curva f. voluntara( precum in ” Shampoo”, cu Casanova Hollywood-ului, Beatty Waren), sau innocenta, precum in „Doctor Zivago”, cu celebrul „Al Capone”!///** celebru cu rant-ul din „Network” :’I’m As Mad As Hell, And I’m Not Going To Take This Anymore!’)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...