VIDEO Număr record de infectări în R. Moldova. Expert în politici publice, despre cauze și modul în care au gestionat autoritățile criza

Data:

Situaţia s-a agravat în Moldova de peste Prut numărul infectărilor cu de Covid a atins un nou maxim.

Medicii sunt extenuaţi, lucrează în continuu şi nu văd lumina de la capătul tunelului în condiţiile în care numărul de cazuri de infectare este tot mai mare de la o zi la alta. Dacă în timpul stării de urgenţă autorităţile anunţau 200 – 250 de cazuri zilnic, acum numărul a ajuns să depăşească 400 de cazuri, motiv pentru care s-au impus din nou restricţii.

Cum s-a ajuns aici? Inconsecvenţa in procesul de impunere a unor măsuri de prevenţie, rolul distructiv jucat de biserică, care a răspândit teorii conspiraţioniste şi de către unii formatori de opinie, precum şi faptul că preşedintele ţării şi guvernul au valorificat pandemia în scop politic şi au transmis mesaje dezastruoase au făcut ca R.Moldova să aibă un număr record de infectări şi să se scufunde tot mai mult într-o criză care nu-i doar sanitară ci şi economică şi socială, opinează, în aceste condiţii, expertul în politici publice Ştefan Gligor

Potrivit expertului, dacă în Moldova procuratura ar funcţiona în folosul oamenilor, preşedintele şi guvernul ar trebui anchetaţi pentru modul în care au gestionat pandemia.

Despre redacția informală #CovRoMd

Rețeaua informală #CovRoMd cuprinde 27 de publicații de nivel local, regional, național, reprezentate de PressHub: Express de Banat (Caraș-Severin, Timiș), Mesagerul de Sibiu (Sibiu), Monitorul de Cluj (Cluj), Alba24.ro(Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Sibiu, Timiș), Gazeta de Dimineață (Hunedoara), Argeșul Online (Argeș), Epoch Times Romania (național),Monitorul de Botoșani (Botoșani), Oradea Press (Bihor), eBihoreanul(Bihor), Átlátszó Erdély (Harghita, Covasna, Cluj, Bihor, Satu Mare, Mureș), Revista 22 (national level), Zi de Zi (Mureș), Jurnalul Văii Jiului (Hunedoara), Arad24.net (Arad), Banatul Azi (Timiș, Arad, Caraș-Severin), inRoman.ro (Neamț), Resita.ro(Caraș-Severin), Liber în Teleorman (Teleorman), Info Sud-Est(Tulcea, Constanța), Jurnalul de Argeș (Argeș), Crișana (Bihor), Transilvania Reporter (Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj), Gazeta de Sud (Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt), Viața Liberă (Galați), Ziarul de Iași (Iași) și Vrancea24 (Vrancea). 

La nivel european, rețeaua include partenerul EURACTIV.ro (parte a rețelei pan-europene EURACTIV, prezentă în 14 țări, cu sediul central la Bruxelles), la nivelul Republicii Moldova, report.md, și, la nivelul unei comunități de 5,6M de utilizatori în România și 1M în diaspora românească, HotNews.ro, prin platforma de dezbateri interactive, LIVE VIDEO #deladistanță.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...