VIDEO Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane. Ce faci să nu devii o victimă?

Data:

De Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane, consorțiul de organizații ce derulează proiectul „Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic” semnalează cifrele alarmante și o realitate cruntă ce reiese din raportul „Estimări Globale 2021”, publicat de Organizația Internațională a Muncii, Walk Free și Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

Cei mai vulnerabili sunt copiii

Unul dintre semnalele de alarmă se referă la persoanele care sunt exploatate sexual în scop comercial – 6.3 milioane persoane, potrivit raportului, și la alte 3.9 milioane care sunt exploatate prin muncă forțată impusă de către stat: „Din cele 6.3 milioane de persoane exploatate sexual în scop comercial 1.7 milioane sunt copii”.

Oricine ar putea fi o victimă. Dar cei mai vulnerabili sunt copiii: de aceea, ei sunt în vizorul traficanților zi de zi, iar amploarea traficului de copii este în creștere.

Strâns legat de acesta, se remarcă creșterea pornografiei infantile, nu doar la noi în țară, ci în plan european.

Despre cele mai recente amenințări a vorbit Mihaela Drăguș, Inspector Principal de Poliție, purtător de cuvânt – Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

Ce faci dacă te temi că ai putea fi o victimă? Poți afla tot din materialul video cum ar trebui să reacționezi pentru a scăpa de pericol, care sunt pașii cei mai potriviți pentru a ajunge să fii în siguranță.

Raportul integral „Estimări Globale 2021” poate fi consultat aici – https://www.walkfree.org/…/global-estimates-of-modern…/. Raportul integral al Departamentului de stat SUA poate fi consultat aici (*România – la pag.469) – https://www.state.gov/…/337308-2022-TIP-REPORT… Informațiile publicate pe site-ul Comisiei Europene pot fi consultate aici – https://home-affairs.ec.europa.eu/…/eu…/romania_en

Citește și: Numărul persoanelor aflate în sclavie a crescut cu 2 milioane pe an

Proiectul STOP-AT abordează componente de informare și conștientizare a pericolelor traficului de persoane, alături de training-uri în vederea îmbunătățirii accesului la justiție eficace și la servicii de calitate a victimelor traficului.

Citește și: Interviu: „România, departe de recomandările europene în domeniul violenței asupra femeilor”

Proiectul STOP-AT va ajuta instituțiile publice locale și centrale, și implicit România și UE, în colectarea și raportarea de date alternative referitoare la numărul de victime identificate și la protecția acestora/accesul lor la o justiție eficace: „Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”.

Proiectul este derulat de Asociația Valoare Plus în parteneriat cu Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, Group 4 Media Freedom and Democracy, Asociația Cultural Socială Economică Christiana, Freedom House România și Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România și beneficiază de o finanțare în valoare de 228.675 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestei pagini nu reprezintă în modnecesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021.

Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

„Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic”

„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

Active Citizens Fund – Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să te ferești de imaginile false create prin tehnologia deepfake

Cum să te ferești de imaginile false create prin...

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale peste cel mai mare han din București

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale...

Trei zile de Open Data Hachathon. Ce am descoperit căutând cheltuielile primăriilor

Trei zile de Open Data Hachathon. Hackathonul bunei guvernări...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...