Vinuri, dulciuri, cosmerice, confecții și alte produse din Republica Moldova, la expoziția din Piața Sfatului – Brașov

Data:

Târgul „Republica Moldova prezintă“, aflat la a treia ediție, a început în Piața Sfatului. Aproximativ 60 de agenți economici le oferă brașovenilor și turiștilor produse din Republica Moldova, în cadrul unei expoziții cu vânzare. Deschiderea oficială a târgului a avut loc vineri și a fost precedată de un program artistic oferit de ansamblul folcloric ,,Poienița”, cu sprijinul Centrului Cultural Reduta.

„Este o expoziție foarte importantă pentru noi, o expoziție inițiată și organizată de Camerele de Comerț și Industrie împreună cu Primăria Municipiului Brașov. Este o expoziție destinată promovării produselor din Republica Moldova. La Brașov este a treia ediție și ne bucură această tradiție de prezentare a produselor noastre aici. Calitatea lor este apreciată nu doar în Republica Moldova, ci și în România și în alte capitale europene. Avem nevoie ca ele să pătrundă pe piețele europene și în special pe piața românească. Există o încredere tot mai mare din partea consumatorilor din România pentru strugurii noștri, pentru merele noastre, pentru vinurile noastre, pentru produsele de panificație care se găsesc în marile rețele comerciale de aici, din România“, a declarat Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România.

Cei din Republica Moldova sunt între primii producători de vinuri din lume

Brașovenii și turiștii vor putea gusta și alege din oferta târgului, vinuri și vinarsuri moldovenești, felurite produse alimentare, de la celebrele fructe confiate și până la prăjituri și înghețată, produse din apicultură, sucuri și uleiuri naturale, produse cosmetice, lumânări și lavandă, confecții, pielărie și marochinărie etc.

„Astăzi avem 60 de companii, în speță din domeniul viti-vinicol, un mic festival al vinului pe care vrem să-l organizăm aici, în Piața Sfatului, pentru a face cunoscută, consumatorul din Brașov, licoarea din Basarabia. De ce? Pentru că cei din Republica Moldova sunt între primii producători de vinuri din lume, care exportă în peste 70 de țări. România este principala piață de desfacere după embargoul pe care l-a pus Federația Rusă. Noi sperăm ca umărul pe care îl pune în România – și în cazul dat, Brașovul –  ne va fi de folos pentru a intra pe piața Uniunii Europene“, a spus la rândul său Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Târgul este și o bună ocazie de interacțiune între oameni de afaceri, în contextul în care Republica Moldova trebuie să își reorienteze exporturile spre alte piețe decât cea rusă.

„Camera de Comerț și Industrie din Republica Moldova și Camera de Comerț și Industrie din Brașov au reluat colaborarea în vederea promovării economice și culturale a celor două țări. În urma ultimelor colaborări au fost foarte multe firme din Brașov care și-au găsit parteneri de afaceri în Republica Moldova și invers. Zilele acestea, aici, în Piața Sfatului, vor fi prezentări de produse, vor fi întâlniri între comercianți, întâlniri între oamenii de afaceri, așa că și astăzi și mâine vă așteptăm la degustări de vinuri, produse alimentare și întâlniri între oameni de afaceri, organizate la Camera de Comerț și Industrie Brașov“, a completat Silviu Costea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov.

Citește și: European Parliament delegation investigating illegal logging in Romania reacts following restricted press access disclosures

La eveniment au fost invitați să participe producători de mărfuri și prestatori de servicii din toate sectoarele economiei naționale moldovenești, întreprinderi mici și mijlocii, gospodării țărănești, meșteșugari, asociații de antreprenori, organizații non-guvernamentale, întreprinderi și organizații care formează infrastructura activității inovaționale, parcuri tehnologice, zone economice libere, incubatoare de afaceri, companii de asigurări, leasing, consultanță, francize, asociații financiare și de comerț exterior, potrivit Primăriei Brașov.

,,Fabricat în Moldova”

Târgul va fi deschis între orele 10.00 și 22.00, până duminică, 25 iunie (când programul se va încheia la ora 20.00).

„Republica Moldova prezintă” la Brașov este o proiectare a conceptului național- cultural anual – ,,Fabricat în Moldova” din orașul Chișinău. La Brașov, evenimentul se află la a treia ediție și este organizat de cele două Camere de Comerț și Industrie din Chișinău și Brașov,  cu sprijinul Primăriei Brașov, al ambasadelor celor două țări și al Consiliului Județean.

Follow PressHUB on Google News !

Foto: Primăria Brașov

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Două piețe din Timișoara, modernizate după sărbătorile pascale

Două piețe din Timișoara, modernizate. Cu investiții în derulare...

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...

Turiştii s-au întâlnit cu 4 urşi, pe traseul „300 de scări” din Slănic Moldova

Turiştii s-au întâlnit cu 4 urşi, vineri, pe traseul...

Strada surpată din Slănic. Operaţiunile de umplere a craterului au fost finalizate | VIDEO

Strada surpată din Slănic. Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu,...