Vitezomanii au noi dușmani: dronele Poliției

Data:

Vitezomanii au noi dușmani: dronele Poliției. Radare în cascadă şi o dronă au fost folosite de poliţiştii bihoreni într-o acţiune ce a vizat combaterea excesului de viteză în trafic şi, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de comisarul şef Alina Fărcuţa, purtăt​orul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, în cadrul acţiunii, oamenii legii au sancţionat 251 de participanţi la trafic care au încălcat legislaţia rutieră pe şoselele și au aplicat amenzi în valoare de 113.760 de lei.

În total, poliţiştii au reţinut 32 de permise de conducere, iar 167 de şoferi au fost amendaţi pentru că nu au respectat viteza legală. 

Citește și Dorel de Argeș: stradă cu guri de canal asfaltate

Printre abaterile constatate de polițiști se mai numără depășirile neregulamentare, pentru care au fost aplicate 12 sancțiuni, neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor, pentru care s-au aplicat alte patru, dar au fost sancționați și cinci pietoni și patru bicicliști.

Trafic urmărit din aer

Pe de altă parte, un beiușan în vârstă de 63 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit pe strada Pandurilor din oraș, în timp ce conducea sub influența alcoolului. În urma testări cu aparatul alcooltest a reieșit o concentrație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au urmărit traficul din Bihor și din aer. Conform comunicatului, pe drumul naţional DN 76, între Oradea şi Vaşcău, aceștia au monitorizat traficul, timp de 6 ore, cu cinci radare dispuse în cascadă şi o dronă.

În acest interval, au rezultat 80 de sancțiuni, totalizând amenzi în valoare de 44.875 de lei. Dintre acestea, 67 au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză, două pentru depăşiri neregulamentare şi 11 pentru alte abateri în trafic, a transmis IPJ Bihor, titrează Bihoreanul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...