Zeci de oameni au de primit 1,1 milioane de euro de la falita Bismobil. Lista păgubiţilor: un milion de lei este gaura la statul român

Data:

Firma de insolvenţă din Craiova care ar urma să descâlcească iţele datoriilor create de a decis să creeze un consorţiu cu un partener din Iaşi, în calitate de administratori judiciari. Hotărârea a fost luată de Inviro Insolvency I.P.U.R.L. în momentul în care a început să caute creditorii Bismobil Kitchen, din ţară şi din străinătate. 

Administratorul judiciar a înţeles atunci că pentru a lua urma tuturor afacerilor administrate de Andriana Braşoveanu în cadrul Bismobil Kitchen este nevoie de mai multe forţe, iar adunarea creditorilor a aprobat parteneriatul Inviro Insolvency cu Capital INSOL SPRL Filiala Iaşi. Până în acest moment, tabelul preliminar al creanţelor arată că Bismobil Kitchen are datorii de plătit de 6.617.313 lei .

“E greu să dai de toţi cei care au cumpărat mobilă de la Bismobil Kitchen. Tocmai de aceea am creat acest consorţiu cu firma din Iaşi. (…) Andriana Braşoveanu a colaborat, ne-a pus la dispoziţie actele, inclusiv pe cele ale magazinelor din străinătate (n.r.: Bismobil avea filiale şi în Bulgaria, Belgia, Spania şi Italia). Dar e greu, a mai stat şi Parchetul pe capul nostru, căutând prin acte. (…)”, a mărturisit reprezentantul firmei de insolvenţă Inviro Insolvency în cazul Bismobil Kitchen, în calitate de administrator judiciar.

Citește și: Uluitoarea achitare a analfabetei Mandolina. Un caz de evaziune şi o condamnare la 9 ani s-au evaporat

Un milion de lei, gaura la statul român

Din suma totală datorată creditorilor, 1.003.665 lei sunt bani pe care Bismobil Kitchen trebuie să îi plătească la bugetul de stat, iar 181.454 lei sunt sume datorate angajaţilor.

În timp ce în actele oficiale figurau 24 de angajaţi, în lista datoriilor firmei deţinute de Mihail Şaran (arestat în Republica Moldova) şi administrată de Andriana Braşoveanu (aflată în arest la domiciliu, în România) apar 31 de angajaţi care au de încasat “creanţe izvorâte din raporturi de muncă”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Continuarea, în Ziarul de Iași!

FOTO: ZDI

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...