Două cazuri, aparent similare, petrecute în Iași, ridică semne de întrebare privind aplicarea unitară a legii în situațiile în care conducătorii auto sunt surprinși băuți la volan, dar nu în mișcare. În timp ce un cetățean obișnuit a fost imobilizat prin forță și cercetat penal după ce a fost găsit cu motorul pornit într-o parcare, un ofițer de poliție, aflat într-o situație similară, a fost lăsat să plece fără consecințe penale imediate.
Detaliile celor două incidente reflectă diferențe semnificative în reacția autorităților și ridică întrebări cu privire la standardul de imparțialitate.
Pe 12 mai 2025, în jurul orei 17.20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași au fost sesizați prin numărul unic de urgență 112 cu privire la prezența unui bărbat aflat într-un autoturism cu motorul pornit, în parcarea unui hipermarket din cartierul Nicolina. Potrivit apelului, bărbatul părea fie în stare de ebrietate, fie ar fi putut avea o urgență medicală.
Echipajul de poliție ajuns la fața locului a constatat că în autoturism se afla un bărbat de 47 de ani, domiciliat în Iași.
„Acesta emana halenă alcoolică, însă a refuzat testarea cu aparatul alcooltest și prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași, într-un răspuns oficial pentru presă.
Bărbatul s-a baricadat în interiorul autovehiculului și a refuzat să deschidă portierele. Din acest motiv, agenții de poliție au spart unul dintre geamuri și l-au extras cu forța, ulterior imobilizându-l. La fața locului a fost solicitată și o ambulanță, însă șoferul a refuzat transportul la spital.
Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro
Citește și: Sondaj IRSOP: Nicușor Dan, pe primul loc, cu 52%. George Simion – 48%
Urmăriți PressHUB și pe Google News!