Zilele Hungarikum | Mesagerul de Sibiu

Data:

Zilele Hungarikum se află la cea de-a 15-a ediție, fiind o sărbătoare care aduce împreună, pe lângă participanții din țară, oaspeți din 4 țări: Ungaria, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Ceremonia oficială de deschidere a Zilelor Hungarikum va avea loc joi, 4 iulie, de la ora 19.00, în Biserica romano-catolică Sfânta Treime din Sibiu, unde corul orașului Veszprém din Ungaria va asigura programul și concertul festiv.

Grupul este unul dintre cele mai importante coruri mari din Ungaria, foarte popular atât în țară cât și peste hotare.

„Cimpoierii din Transilvania” sunt invitați speciali

Au obținut rezultate profesionale semnificative la numeroase concursuri naționale și internaționale iar concertele lor sunt foarte bine primite de publicul larg.

Repertoriul include bijuterii a cappella ale literaturii muzicale, prelucrări din muzică religioasă și capodopere internaționale. Coordonatorul orchestrei este Ágnes Érdélyi.

Citește și: Expoziţiile „Being Van Gogh” și „From Monet to Kandinsky” din cadrul evenimentului „Immersive Bucharest” se prelungesc până pe 30 Iunie

Invitați speciali ai Zilelor Hungarikum din acest an sunt „Cimpoierii din Transilvania”, care vor distra publicul cu concerte de muzică și jocuri medievale vineri și sâmbătă.

Formația va interpreta muzică medievală și muzică tradițională, combinând în mod dinamic cântece din diferite regiuni ale Europei și din diferite perioade istorice cu muzica internațională de astăzi.

Repertoriul lor include, de asemenea cântece tradiționale vechi și bine cunoscute. Cimpoaiele medievale și instrumentele de epocă creează o atmosferă magică în rândul publicului.

Citește și: Cea de-a patra ediţie a The Jazz Cave Festival. Peste 18 formaţii din Europa şi SUA

Membrii sunt Gabriel Hărăguș, Alin Bălescu, Ștefan Milutinovici, Peter Moynahan și Mircea Goian.

Sâmbătă, 6 iulie se alătură membrii grupului „Bokortanyák” din Ungaria cu un spectacol de dansuri populare. Scopul asociației este de a păstra trecutul, de a promova tradițiile, cultura, obiceiurile și costumele populare, dar și mâncarea tradițională.

Continuarea în Mesagerul de Sibiu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: mesageruldesibiu.ro)

spot_imgspot_img
Mesagerul de Sibiu
Mesagerul de Sibiuhttps://www.mesageruldesibiu.ro
Mesagerul de Sibiu este un saptamanal generalist, cu orientare spre subiectele cu caracter comunitar. Lansat in 2011, ziarul apare in fiecare vineri, in format standard 12 pagini (din care 4 color), intr-un tiraj de 5.000 exemplare, distribuite in municipiul Sibiu, orasele si comunele importante din judet, la vanzarea prin chioscuri si prin abonamente. O parte importanta a tirajului o constituie abonamentele contractate cu societati comerciale, institutii si persoane fizice. Editia online, accesibila pe www.mesageruldesibiu.ro, este actualizata de mai multe ori pe zi cu stiri de ultima ora si pune accent pe continutul multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Șeful DNA Oradea va fi magistrat de legătură în Italia | Bihoreanul

Șeful DNA Oradea, procurorul Bogdan Chiş, magistratul care a...

Expoziția-eseu “Eu, Alice Bretter, zbor! Lici”, la Galleria28 din Timișoara

Galleria28 din Timișoara va găzdui, în perioada 19 iulie...

Harta Șpăgii în spitale. Situația în spitalele din Cluj | Monitorul de Cluj

Harta Șpăgii în spitale. În fiecare lună, clujeanul Dragoș...

Terenuri, case, apartament în Spania. Averea impresionantă a noului primar interimar al Slatinei | Reporter 24

Laura Giura (PNL), noul primar interimar al Slatinei, deține,...