Ziua NATO în România. Nicolae Ciucă: Știm că apărarea începe de acasă”

Data:

Cu prilejul Zilei NATO în România, premierul Nicolae Ciucă a amintit că apartenența României la Alianța Nord-Atlantică are o importanță mai mare ca oricând pentru securitatea țării noastre.

„Sărbătorim astăzi Ziua NATO în România.(…) Politic și juridic, am devenit membri NATO acum 18 ani, însă Armata României a acționat ca forță militară aliată cu ani înainte, netezind drumul aderării noastre, fapt pentru care le suntem veșnic recunoscători soldaților noștri și sacrificiilor pe care aceștia le-au făcut pe câmpul de luptă.

Astăzi, când aliații noștri ne sunt alături, la rândul lor, garantând securitatea României, știm că „apărarea începe de acasă”, a spus premierul.

„La mulți ani, NATO!”

Marcată în fiecare an în prima duminică a lunii aprilie, apartenența României la Alianța Nord-Atlantică, organizație care împlinește, pe 4 aprilie, 73 de ani de existență, se află astăzi la cea de-a 18-a sa aniversare.

„Apartenența noastră la Alianța Nord-Atlantică (…) are o importanță mai mare ca oricând pentru securitatea României.

Accederea de drept în NATO – la 29 martie 2004 prin depunerea instrumentelor de aderare la Washington și la 2 aprilie 2004 prin arborarea în premieră a drapelului național la sediul Alianței – a fost precedată de o apartenență de facto la familia euro-atlantică în anii premergători aderării, când România s-a alăturat partenerului său strategic indispensabil, Statele Unite al Americii, și Alianței Nord-Atlantice în lupta împotriva terorismului în Afganistan și Irak. (…) La mulți ani România în NATO! La mulți ani NATO!”, a spus Nicolae Ciucă.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale: „S-ar putea s-o vedem pe Kovesi” | Aktual24

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale a vorbit...