Ziua NATO în România. Nicolae Ciucă: Știm că apărarea începe de acasă”

Data:

Cu prilejul Zilei NATO în România, premierul Nicolae Ciucă a amintit că apartenența României la Alianța Nord-Atlantică are o importanță mai mare ca oricând pentru securitatea țării noastre.

„Sărbătorim astăzi Ziua NATO în România.(…) Politic și juridic, am devenit membri NATO acum 18 ani, însă Armata României a acționat ca forță militară aliată cu ani înainte, netezind drumul aderării noastre, fapt pentru care le suntem veșnic recunoscători soldaților noștri și sacrificiilor pe care aceștia le-au făcut pe câmpul de luptă.

Astăzi, când aliații noștri ne sunt alături, la rândul lor, garantând securitatea României, știm că „apărarea începe de acasă”, a spus premierul.

„La mulți ani, NATO!”

Marcată în fiecare an în prima duminică a lunii aprilie, apartenența României la Alianța Nord-Atlantică, organizație care împlinește, pe 4 aprilie, 73 de ani de existență, se află astăzi la cea de-a 18-a sa aniversare.

„Apartenența noastră la Alianța Nord-Atlantică (…) are o importanță mai mare ca oricând pentru securitatea României.

Accederea de drept în NATO – la 29 martie 2004 prin depunerea instrumentelor de aderare la Washington și la 2 aprilie 2004 prin arborarea în premieră a drapelului național la sediul Alianței – a fost precedată de o apartenență de facto la familia euro-atlantică în anii premergători aderării, când România s-a alăturat partenerului său strategic indispensabil, Statele Unite al Americii, și Alianței Nord-Atlantice în lupta împotriva terorismului în Afganistan și Irak. (…) La mulți ani România în NATO! La mulți ani NATO!”, a spus Nicolae Ciucă.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe