1 Decembrie. Eveniment marca Eduard Schneider la Alba Iulia

Data:

1 Decembrie. Eveniment marca Eduard Schneider la Alba Iulia. Pasionații de muzică din Alba Iulia, dar și turiștii aflați în oraș de Ziua Națională, pot participa la un eveniment aparte, găzduit de cunoscutul producător Eduard Schneider.

Evenimentul are loc chiar de 1 Decembrie

Eduard Schneider propune o incursiune în istoria sa de producător muzical și promite ”un set unic, foarte personal, profund românesc, tranzitând stiluri muzicale diferite – unele diametral opuse”.

Evenimentul are loc chiar de 1 Decembrie, la Hideout Events Spațiile Ryma.

”Etape din viața mea de producător muzical. La vârsta de 14 ani, 1984 în Hamburg cu radioul la care ascultam „Europa Liberă” și visam la „clapa” decupată din revista și lipită pe perete.

10 ani mai târziu o țineam în brațe la Digital Dark Vision studio în Cluj, apoi „home studioul” din Grenoble 1995, anii de „pionierat muzical” cu wanna-be Mac la Sebeș și vremurile Windows XP.

Citește și: Aktual24: Cercuri de interese în jurul României. „Evenimentele din Israel se petrec în al patrulea cerc”

Da, a fost un drum lung până azi și mă pregătesc să vă aștern amintiri din toți acești ani pe un portativ muzical deosebit – poate nu chiar „ușor digerabil”, de 1 Decembrie la Alba Iulia – Hideout Events Spațiile Ryma.

Să nu vă așteptați la „It’s my life” , „Ice-Ice Baby” și „Meniaito” sau alte din astea, pe care le auziți la orice eveniment.

Va fi un set unic, foarte personal, profund românesc, tranzitând stiluri muzicale diferite – unele diametral opuse.

De 25 de ani nu am mai fost „la butoane” într-un loc public din județul Alba și dacă v-a plăcut ceea ce am produs pe vremuri, fiți pregătiți pentru surprize muzicale noi-nouțe.”, mărturisește Eduard Schneider.

Cine este Eduard Schneider

Erau primii ani de după Revoluție, când românii descopereau libertatea, inclusiv în muzică. Dar descopereau totodată realitatea din spatele blocurilor muncitorești și, mai ales, puterea limbajului.

Mesajele sociale sau de protest apăreau mai ales în muzica hip hop. A fost și momentul în care Eduard Schneider, născut la Sebeș (Alba) dar crescut la crescut la Hamburg și la Grenoble, a decis să revină în România.

Continuare în alba24.ro!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Eduard Schneider)

spot_imgspot_img
alba24.ro
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...