Capcane în Mina Lupeni, puse de director, după ce a văzut că nu poate stopa furturile

Data:

Mai mulți angajați de la Mina Lupeni, din județul Hunedoara, sunt cercetați disciplinar pentru mai multe abateri, inclusiv tentativă de furt. Directorul minei, Dacian Floarea, spune că pentru a evita anumite furturi a decis să „pună capcaneși a trasat o serie de responsabilități astfel încât să fie identificați cu ușurință făptuitorii.

Printre cei vizați de cercetările disciplinare dispuse de conducere se află și fratele unui fost miner, astăzi maistru, aflat într-un dosar judecat pentru furt de la aceeași unitate minieră.

Au pus mâna, dar nu le-a ieșit acțiunea

Mai mulți angajați de la mina Lupeni, din vestul Văii Jiului, au fost sau sunt cercetați disciplinar după ce au încercat să sustragă un cablu din subteranul unității.

”Există la ora această câteva cercetări disciplinare la mina Lupeni. Dar din ce știu eu niciuna pe furt de cablu. Nu am un grup compact. Există cercetări făcute în baza unor referate făcute de șefi, de maiștri, pentru acte de indisciplină ”, a precizat directorul minei Lupeni, Dacian Floarea.

Capcane în Mina Lupeni: „Așteptăm să vedem cine pică”

Directorul susține că din referatul maistrului nu rezultă o tentativă de furt și explică cum a ajuns să pună capcane în Mina Lupeni.

Citește și: Centura pe hârtie a Iașului: Cluj primește 1 miliard de euro, Iașul primește salutări de la Alexe și Chrica

Reporter: Deci nu a existat un cablu de cupru furat și nici vreo intenție să-l fure?

Director Mina Lupeni: Asta nu știu dacă a existat o persoană care a vrut să fure. La ora asta nu am o cercetare disciplinară pentru furt sau tentativă de furt. Nu există așa ceva.

Reporter: Dumneavoastră nu aveți cunoștință de subiectul de care vă întreb eu. Am înțeles.

Director Mina Lupeni: Eu vă spun ce cercetare există la mina Lupeni. NU AM UNA ÎN DESFĂȘURARE care să implice furt sau tentativă de furt.

Reporter: Ați avut vreodată vreo bănuială că unii angajați ai dumneavoastră ar fura sau își pregătesc terenul pentru anumite furturi?

Director Mina Lupeni: Avem bănuieli și avem și persoane care supraveghează partea asta de cabluri. Chiar am și pus capcane pentru chestii de genul ăsta. Până la urmă așteptăm să vedem cine pică. Capcanele rămân în continuare puse.

Reporter: Înțeleg că prin aceste capcane dumneavoastră vă luați cumva măsuri pentru a împiedica anumite furturi?!

Capcane în Mina Lupeni

Director Mina Lupeni: Deci cum v-am spus, haideți să le numim capcane.

Am lăsat intenționat anumite lucruri nesupravegheate deși eu vă spun că sunt supravegheate în permanență și o să vedem.

Fac chestia asta și în urma discuțiilor cu reprezentanții Poliției Lupeni care mi-au atras atenția.

Au și ei informații sau s-au lovit de lucruri de genul ăsta.

Astfel de acțiuni nu reprezintă o noutate și nici măcar o surpriză.

Continuare, în Gazeta de Dimineață

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related