15 ani de Agent Green: Să împănzim societatea românească de oameni care au puterea să spună „Nu”

Data:

15 ani de Agent Green. Ce se poate realiza într-un deceniu și jumătate de activitate? Un ONG românesc a strâns deja numeroase reușite în eforturile de a pune capăt abuzurilor de mediu din România.

YouTube video

Agent Green, o organizație de investigație și lobby verde, a împlinit 15 ani pe 3 martie.

Din 2009, când dădea jos panourile publicitare de pe arborii din Capitală, echipa asociației a expus și oprit exploatări forestiere, a devoalat vânători abuzive, a filmat cum se fură lemnul din arii protejate, a inițiat petiții.

Citește și: Dosarul Râul Alb, în care 6 indivizi au încercat să ucidă un activist de mediu, s-a închis ca urmare a prescrierii faptelor

A inspirat oamenii să iasă în stradă pentru un mediu mai sănătos și verde, a contribuit la pornirea procedurilor de infringement ale UE împotriva practicilor distructive din România și a toleranței autorităților pe probleme de mediu.

Citește și: Firma de peleți AMECO cere despăgubiri de milioane de euro de la Agent Green

15 ani de Agent Green

Agent Green a atras interesul presei internaționale pentru capacitatea de a depista abuzuri verzi în teren; a primit în randurile sale personal profesionist, care anterior lucra pentru cei pe care ong-ul îi investiga.

Reprezentanții asociației a făcut față amenintărilor și tentativelor de a fi reduși la tăcere.

Viziunea „agenților verzi” a rămas aceeași: „O România unde oamenii își tratează semenii și natura cu empatie și respect”.

Citește și: Bătăușul activistului de mediu Gabriel Păun, iertat de instanță. Bătaia, filmată

Despre cât de realistă este această viziune, precum și despre evenimentele care le-au marcat activitatea, PRESShub a discutat cu președintele organizației Agent Green, Gabriel Păun.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto principală: Wild Europe

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Crina-Gabriela Boroş
Crina-Gabriela Boroşhttp://crinaboros.tumblr.com
Crina Boros este reporter de investigație si de date. Publicata de Reuters, BBC, openDemocracy, Greenpeace Unearthed, EUobserver, Investigate Europe. Co-autore a două manuale internaționale de jurnalism de investigație și a unui curriculum pentru un masterat in jurnalism de date pentru universitatile din Balcani. Câștigătoare a premiilor Data Journalism Awards; finalist al Paul Foot Award; Al Neuharth Innovation in Investigative Journalism Award; Hans-Matthöfer-Preis for Innovation in Preda jurnalimul de date si transparenta intrenational. Mentora la Journalism Fund. Organizatoare a cursurilor de jurnalism de date la "European Investigative Journalism Conference and Data Harvest". Bursiera a Association of British Science Writers si a grantului #IJ4EU pentru jurnalism freelance independent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Care sunt planurile candidaților pentru viitorul mandat în Parlamentul European | VIDEO

Care sunt planurile candidaților pentru viitorul mandat în Parlamentul...

Alegerile și democrația: de ce nu votează românii?  

De ce nu votează românii? Prezența la vot a...

Imagini din trecut. Holocaustul în Bihor în benzi desenate

Holocaustul în Bihor. Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din...