Mobilizare exemplară sau exces de zel? 46 de utilaje de deszăpezire au lucrat toată noaptea în Brașov.

Data:

46 utilaje ale firmei de deszăpezire care deservește municipiul au acționat, începând de ieri după-amiază, pe străzile șin Brașov și Poiana Brașov, astfel încât, în această dimineață, să se poată circula.

Primele utilaje au ieșit după ora 17.00, când a început ninsoarea, dar, în primele ore, din cauza aglomerației din trafic, activitatea de deszăpezire s-a desfășurat cu dificultate. Activitatea de deszăpezire a vizat străzile principale, iar după oprirea ninsorii s-a intrat pe cele secundare și cele din interiorul cartierelor.

În acest moment toate străzile principale și majoritatea celor secundare și a celor din cartiere sunt deszăpezite ,,la negru”. Se mai acționează în interiorul cartierelor cu 8 utilaje. În Poiana Brașov au acționat 5 utilaje, iar alte două au deszăpezit drumul spre Poiană.

„Chiar nu vedeți că zăpada măsoară considerabilul strat de 0,3 mm?”

În cursul nopții s-au utilizat aproximativ 240 de tone de material antiderapant,  stocul municipalității fiind, în urma reaprovizionării, de aproximativ 3.700 de tone.

„Le reamintim brașovenilor că în sezonul rece trebuie ca autoturismele să fie echipate cu cauciucuri de iarnă, iar înainte de a porni la drum, mașinile trebuie curățate pentru a avea o vizibilitate optimă. În același timp, îi invităm pe brașoveni să utilizeze mijloacele de transport în comun, în locul autoturismelor proprii, acestea asigurând condiții optime de confort, viteză și siguranță”, precizează Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Brașov.

Unii brașoveni consideră că ampla mobilizare de azi-noapte e exces de zel.

„Pentru câțiva fulgi, atâta mobilizare? Pe bune? Chiar nu vedeți că zăpada măsoară considerabilul strat de 0,3 mm? Acum 15 -20 de ani, când erau zăpezile cât casa, nu ne mai plângeam atât și tot se circula și tot se duceau oamenii la muncă” a scris, într-un comentariu pe Facebook, Catalin N.

Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov este asigurată de către Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.

Pentru deszăpezirea din sezonul 2021-2022 sunt pregătite 86 de autospeciale și utilaje.

Materialul antiderapant utilizat este format dintr-un amestec de sare cu un inhibitor de coroziune, care asigură eficiență până la -24,5 grade Celsius, în timp ce sarea are eficiență doar până la -7 grade Celsius. În plus, amestecul protejează atât carosabilul și caroseriile mașinilor, cât și spațiile verzi.

Citește și: Ce trebuie să știm despre vaccinurile anti COVID-19 utilizate la copiii între 5 și 11 ani – PressHub

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...