82 de ani de la masacrul în care 86 de localnici români din Treznea au fost uciși de trupele hortyste

Data:

Militarii Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu” din cadrul Regimentului 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania” au participat, alături de autoritățile publice locale și de celelalte structuri din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, la ceremonia militară și religioasă organizată în localitatea sălăjeană Treznea.

Manifestarea a fost prilejuită de împlinirea a 82 de ani de la masacrul căruia i-au căzut victime 86 de localnici români, uciși în noaptea de 8 spre 9 septembrie 1940, de trupele hortyste.

Activitatea de comemorare a victimelor masacrului comis în localitatea Treznea a debutat la Cimitirul Eroilor din localitate cu un moment de reculegere, depuneri de coroane și o slujbă de pomenire și a continuat la Monumentul „Eroilor Martiri” cu ceremonia militară și religioasă și alocuțiuni.

Au fost prezenți cetățeni ai comunei, unii dintre ei martori oculari ai tragicei zile petrecute în urmă cu 82 de ani, dar și urmași ai victimelor.

În încheierea ceremoniei a avut loc defilarea Gărzii de onoare constituită din militari ai Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu” din Zalău, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

SURSĂ: MApN Pop Adelina

Foto: Frt. Sabou Paul

Citește și: Ce pagube ar aduce omenirii o zi fără internet – PressHUB

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Accident grav în Argeș. Un mort şi doi răniţi

Accident grav în Argeș. Un bărbat a murit şi...

Protest la Cotroceni, după ce Iohannis a dat liber la furat 1 milion de euro

Protest la Cotroceni, organizat de Corupția Ucide, după ce...