A fost inaugurat noul Centru de Primiri Urgenţe al Spitalului de Copii din Galați, investiţie de 11 milioane de lei

Data:

Cald şi prietenos cu micii pacienţi, extins, modernizat şi dotat la standarde europene, noul Centru de Primiri Urgențe al Spitalului pentru Copii „Sf. Ioan” Galați a fost inaugurat vineri, 23 iunie 2023, în prezenţa ministrului Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, și a secretarului de stat dr. Alexandru Rogobete.

„Este un proiect la care am ţinut fantastic de mult şi în care s-au implicat extrem de mulţi oameni pentru a putea fi dus la bun sfârşit. O investiţie de aproximativ 11 milioane de lei, extrem de necesară. Trebuie să recunosc, este un proiect care a fost implementat ceva mai lent decât ne-am fi dorit. Mă bucur că am reuşit să atragem toţi banii din fonduri europene şi că nu am ajuns la sfârşitul anului, atunci când plăţile urmează a fi suspendate pe exerciţiul financiar 2014-2020”, a declarat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu. Edilul-şef a ţinut să le mulţumească medicilor şi cadrelor medicale care au avut răbdarea necesară şi au crezut că autorităţile vor reuşi să ducă la bun sfârşit acest proiect.

Citește și: Cât de periculos e Prigojin pentru Putin?

Ce oferă noua investiţie

Actualul Centru pentru Primiri Urgențe a fost extins cu un corp de clădire nou, cu S+P+E. Clădirea nouă cuprinde la subsol camera computer tomograf, camera angiograf și camera rezonanță magnetică nucleară, cu spații tehnice și vestiare pentru pacienți. La parter, corpul extindere a fost conectat la corpul existent și va funcționa ca un compartiment unitar, iar la etaj sunt spații destinate personalului medical și administrativ. S-au extins și modernizat instalațiile electrice, sanitare, termice, de climatizare și ventilație. Corpul nou a fost dotat cu ascensor, iar ascensorul din corpul vechi a fost modernizat. Totodată, a fost instalat un sistem de detectare, semnalizare și avertizare în caz de incendiu, sistem de supraveghere video și sistem de control acces.

Continuare în Viața Liberă!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

La Brăila au apărut clipuri electorale filmate în școli | De Brăila

La Brăila au apărut clipuri electorale filmate în școli,...

Ce este centrul integrat de colectare separată cu aport voluntar | Ziarul de Iași

Ce este centrul integrat de colectare separată cu aport...

Nou parc industrial în Bihor: Parcul de Specializare Inteligentă Ștei | Bihoreanul

Nou parc industrial în Bihor. Președintele Consiliului Județean Bihor,...