„Abuzatorii” de la DNA Ploiești, achitați de instanța supremă. „Fapta nu există”

Data:

Instanța supremă i-a achitat pe foștii procurori DNA Mircea Negulescu și Lucian Onea, acuzați de fosta Secție de Investigare a Infracțiunilor comise de magistrați (SIIJ) de inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă și cercetare abuzivă. Motivul invocat de ÎCCJ? „Fapta nu există”.

În același timp, judecătorii au decis să respingă acțiunea civilă formulată de fugarul Sebastian Ghiță ca nefondată.

Decizia vine după 5 ani de anchete și procese, timp în care Negulescu și Onea au fost suspendați din magistratură și după ce propaganda pro-infractori i-a linșat media pe cei doi de nenumărate ori.

Dosarul SIIJ a fost instrumentat de celebra Adina Florea, procuror adus de la Constanța și care a fost propusă de fosta șefă a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM ) Lia Savonea să ocupe funcția de procuror șef al SIIJ de nu mai puțin de 7 ori, fără succes.

Acuzații fără fundament

SIIJ susţinea că Lucian Onea şi Mircea Negulescu, în instrumentarea a două dosare penale, în cursul lunii mai 2015, l-au determinat pe fostul deputat Vlad Cosma, martor denunţător, să plăsmuiască un denunţ în numele unei persoanei imaginare, să întocmească în fals tabele care conţin numele unor persoane din Republica Moldova care ar fi avut cetăţenie română în anul 2014, cu scopul de a dovedi infracţiunea de coruperea alegătorilor pretins săvârşită de persoana împotriva căreia s-a formulat denunţul.

Acesta este cel de-al doilea dosar finalizat pe fond în care Mircea Negulescu este achitat. În octombrie anul trecut, instanța supremă l-a achitat pe Negulescu, acuzat de aceiași procurori de la Secția specială de cercetare abuzivă, participaţie improprie în modalitatea instigării la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, influenţarea declaraţiilor în speţa în care DNA l-a cercetat pe fostul deputat PSD Vlad Cosma.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției.Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori nu le consideră relevante, alții nu vor să comenteze

O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori consultați...

Accident mortal la Galați – microbuz plin cu pasageri, răsturnat

Accident mortal la Galați - microbuz plin cu pasageri,...

Aeronavele pot opera zboruri la Craiova și pe Gerul Bobotezei

Aeroportul Internațional Craiova a fost dotat cu echipamente de...