Aeroclubul din Iași închiriază 4.000 mp. Evaluarea este suspect de mică față de prețul real al terenului în inima Copoului

Data:

Lipit de gardul Grădinii Copou, în cea mai vânată zonă din Iași, unde prețul este de 500 de euro/mp, se scoate la închiriat, prin Hotărâre de Guvern, o suprafață de 4.000 de mp de teren perfect plat. Reprezintă peste jumătate din totalul de 7.802 mp ai zonei cunoscute ca Turnul de Parașutism. Terenul aparține Aeroclubului „Alexandru Matei” din Iași.

Hotărârea este din luna martie, a fost întocmită în urma unei solicitări misterioase, venite din partea unei entități rămase sub anonimat, iar directorul Aeroclubului din Iași spune că a aflat informația chiar de la jurnalistul care l-a sunat.

În document există detalii legate de evaluarea terenului care ridică semne de întrebare. Pe piața liberă, suprafața respectivă, de 4.000 mp, valorează cel puțin 2 milioane de euro (10 milioane de lei), dar valoarea de inventar anunțată de Aeroclub este de doar 273.000 de euro (1,36 milioane de lei), de 8 ori mai puțin.

Continuarea în Reporteris.ro

EXCLUSIV Bode a găsit o comisie care să-l scape de acuzațiile de plagiat (surse)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Modernizarea rețelelor de termoficare este în planul Primăriei Oradea,...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...