Primăria Iași cumpără 18 tramvaie noi. Costuri și date tehnice

Data:

Fondurile europene aduc la Iaşi încă 18 tramvaie noi. Primăria Iaşi a lansat prima licitaţie majoră cu finanţare prin intermediul PNRR: achiziţia celor 18 vehicule costă aproape 200 milioane lei.

Furnizorii interesaţi trebuie să depună oferte până pe 30 iunie. Odată ce va fi semnat un contract, tramvaiele trebuie livrate în 30 luni, dar nu mai târziu de finalul anului 2026. Faţă de cele 32 de tramvaie achiziţionate în ultimii ani, noile vehicule vor avea o lungime mai mică (22 m faţă de 30 m).

„Tramvaiele vor fi destinate transportului urban de călători, drept urmare în elaborarea ofertei se va ţine cont de infrastructura existentă (linii de tramvai cu ecartamente de 1.000 mm), condiţiile de circulaţie, linia de rulare pentru tramvaie, respectiv linia de cotnact pentru alimentarea electrică”, se arată în caietul de sarcini. În prezent, pe străzile Iaşului circulă 32 de tramvaie noi: 16 achiziţionate de Ministerul Dezvoltării de la PESA (producător polonez) şi alte 16 cumpărate de Primărie de la Bozankaya (producător turc). Ambele achiziţii au fost finanţate cu fonduri europene.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

EXCLUSIV Bode a găsit o comisie care să-l scape de acuzațiile de plagiat (surse)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Orașul culturii” ratează fără jenă banii europeni pentru Biblioteca Județeană Gheorghe Asachi | ReporterIS

„Orașul culturii” ratează fără jenă banii europeni pentru Biblioteca...

De ce întârzie autostrada A8? | Ziarul de Iași

Actualizarea studiului de fezabilitate și elaborarea proiectului tehnic pe...

Cât mai costă să îți faci o casă? Exemple concrete de calcule

Prețul pe metru pătrat la construcția de locuinţe individuale...