Aeroportul Iași, îngropat sub facturile la energie: 450.000 de euro/lună

Data:

Este aproape oficial: Aeroportul Internațional Iași termină anul 2022 pe pierdere, deși după toate datele stă cel mai bine din istoria sa la numărul de pasageri. După ce Veolia Energie s-a retras din contractul de furnizare de curent electric pe care îl avea în derulare, facturile lunare au explodat.

Instituția a trecut în piața furnizorilor de ultimă instanță, iar  pentru august a plătit 300.000 de lei. Factura estimată pentru septembrie va fi de peste 2 milioane de lei, de 22 de ori mai mare decât facturile maxime lunare anterioare. 

„Am făcut adrese peste tot, urmează să propunem și rectificare bugetară, cel mai probabil terminăm anul în pierdere”, spune directorul Romeo Vatră.

Între timp a fost organizată licitație pentru contractarea unui nou furnizor, dar nu a întrebat nimeni de ea până acum.

Citește și: Marcel Iureş, în spectacolul „Creatorul de teatru”, și regizorul Mihai Măniuţiu, cu piesa „Cei drepţi”, la Teatrul Naţional din Bucureşti

Aeroportul Internațional Iași avea contract de furnizare de energie electrică cu Veolia Energie SA România, încheiat în 2021. Licitația fusese organizată în martie, contractul inițial cu CEZ Vânzare SA a fost ulterior reziliat și Aeroportul a fost și atunci, pentru 3 luni, în piața Furnizorilor de Ultimă Instanță (FUI).

Continuarea, în ReporterIS

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related