Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată | Banatul Azi

Data:

spot_img

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată. Tendința a început în pandemie, când a crescut numărul persoanelor care s-au mutat în localitățile din jurul marilor orașe.

Zona periurbană a marilor oraşe a devenit în ultimii ani o alternativă tentantă pentru cumpărătorii interesaţi să facă o achiziţie, prezentând unele avantaje evidente, precum preţuri mai mici, suprafeţe de multe ori mai generoase şi oportunitatea de a avea propria grădină, arată o analiză realizată de un site de profil și citată de Agerpres.

Citește și: PRESShub și Freedom House România contribuie la dezvoltarea Inteligenței Artificiale

Imobiliare.ro a analizat cererea pe segmentul de case în cazul localităţilor poziţionate în imediata apropiere a oraşelor Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov, alături de evoluţia ofertei şi de tendinţele înregistrate în materie de preţuri în prima parte a anului 2024.

Noile aglomeraţii periurbane atrag multe investiții

„Oferta rezidenţială din periurban s-a dezvoltat treptat ca alternativă de locuire, iniţial la numărul limitat de case din interiorul oraşului, pentru a atinge punctul culminant în pandemie când a început să rivalizeze cu apartamentele pe segmentul familiilor cu copii.

De atunci, aceasta s-a diversificat, incluzând astăzi case individuale, duplexuri, triplexuri sau case înşiruite. Dacă avantajul iniţial al ofertei în periurban a fost spaţiul, astăzi vorbim tot mai mult de preţuri comparabile cu cele ale apartamentelor noi cu 3 şi 4 camere situate în oraş.

Citește și: De ce este important Parlamentul European – dezbatere la Iași cu candidații din Moldova

De remarcat este, totodată, faptul că noile aglomeraţii periurbane atrag după sine o serie de investiţii precum şcoli private şi grădiniţe, centre comerciale sau mari retaileri.

În anumite cazuri autorităţile contribuie la dezvoltarea infrastructurii de transport în comun sau la amenajarea pistelor pentru biciclete”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro, potrivit unui comunicatului al platformei.

Cumpărătorii găsesc cele mai scumpe case de vânzare la marginea oraşului Cluj-Napoca şi în imediata apropiere a Bucureştiului.

Continuarea în Banatul Azi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Elevii botoșăneni, campioni la competiția națională de dezbateri ,,Griffon Debates” | Monitorul de Botoșani

Elevii botoșăneni, campioni la competiția națională de dezbateri ,,Griffon...

Cum arată viața unui imigrant în România | Bihoreanul

Cum arată viața unui imigrant în România. Tot mai...