10 burse pentru jurnaliștii locali, pentru combaterea dezinformării

Data:

spot_img

10 burse pentru jurnaliștii locali sunt oferite de GlobalFocus Center, în parteneriat cu Freedom House România și PRESShub.

Bursele sunt acordate jurnaliștilor din presa locală din România, pentru a-i susține în eforturile lor de a investiga dezinformările pro-ruse din România în contextul războiului din Ucraina și al alegerilor din 2024.

GlobalFocus Center lansează un program de susținere a jurnaliștilor locali care doresc să investigheze dezinformarea pro-rusă din diferite medii sociale și comunități locale românești, sub egida proiectului S.E.C.U.R.E: Secure Elections Communication Under a Resilient Environment.

Programul se desfășoară în perioada mai-iunie 2024.

Cei 10 jurnaliști selectați vor beneficia fiecare de o bursă în valoare de 300 de euro și de o sesiune de training și formare susținută de experții GlobalFocus.

Global Focus Center
Global Focus Center

Sesiunea de training își propune să familiarizeze participanții cu tehnici și metode de analiză a unor teme sensibile precum dezinformarea pro-rusă, preluarea narativelor pro-ruse de către actori locali și încercările de influențare și erodare a procesului democratic de către actori pro-ruși activi pe teritoriul României.

Pe baza trainingului și a expertizei proprii, jurnaliștii selectați vor produce o investigație/analiză privind vulnerabilitatea unei comunități locale (la alegerea lor) la dezinformarea și propaganda pro-rusă în contextul alegerilor din 2024, pe care ulterior o vor și publica.

Citește și: De ce este important Parlamentul European – dezbatere la Iași cu candidații din Moldova

GlobalFocus Center nu va interveni în niciun fel în procesul jurnalistic, iar unghiul de abordare, selecția subiectului şi tratarea lui, vor fi exclusiv în rǎspunderea jurnaliştilor.

10 burse pentru jurnaliștii locali

Jurnaliştii interesați sunt rugați sǎ transmitǎ un CV, câteva articole recente reprezentative din portofoliul propriu şi un proiect de cercetare de maximum 1 pagină privind tema pe care intenționeazǎ sǎ o analizeze/ investigheze, la adresa de email office@glabal-focus.eu sau la office@freedomhouse.ro.

Sunt acceptate materiale de presǎ scrisǎ sau audio-video de orice tip, publicate în orice tip de presǎ localǎ.

Au acces la burse şi bloggeri/ vloggeri/etc., atât timp cât pot face dovada activitǎții constante şi relevante asimilabile profesiei jurnalistice, exercitate la aceleaşi standarde.

Termen-limită de înscriere: 𝟐𝟓 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum arată viața unui imigrant în România | Bihoreanul

Cum arată viața unui imigrant în România. Tot mai...