Aktual24: A fost furat un defibrilator stradal, din centrul Brașovului

Data:

A fost furat unul dintre defibrilatoarele montate în centrul Brașovului, a anunțat Cravana cu Medici Brașov, care și-a declarat stupefacția cu privire la această acțiune.

Defibrilatorul furat se afla în cartierul Livada Poștei, în centrul Brașovului.

„În cursul nopții trecute a dispărut defibrilatorul extern automat amplasat în Livada Poștei. Dacă ați văzut pe cineva care a interacționat cu el sau având în în posesia sa husa albă din interiorul cutiei, va rugăm anunțați poliția. Suntem profund dezamăgiți de cele întâmplate și vrem să aducem aminte că defibrilatorul extern automat nu are nici o valoare în casa unui individ.

Nu există nicio indicație în cazul pacienților să aibă în casă un defibrilator extern, existând alte metode specifice pentru pacienții ce au nevoie de cardiostimulare. Acesta este destinat spațiilor frecventate des de oameni pentru acordarea primului ajutor.

Orice informație ne poate ajuta să redăm comunității un aparat medical ce poate salva o viață”, se anunță pe pagină de Facebook a organizației.

Citește și: După femeia care n-a supraviețuit arsurilor, încă o persoană rănită la Crevedia a murit. Numărul deceselor care au urmat exploziilor ajunge la trei

„Mereu spunem că ne dorim o țară că afară…”

Și unul dintre medicii implicați în proiect a ținut să își manifeste revoltă.

„În decembrie 2022, Caravana cu Medici a amplasat primele defibrilatoare accesibile 24/7 din Brașov, unul în Piață Sfatului iar al doilea în Livada Poștei. Ieri noapte cel din Livada Poștei a fost furat. Mă simt dezamăgit și scârbit.

Mereu spunem că ne dorim o țară că afară, vrem lucruri frumoase dar noi aruncăm mucurile de țigară pe jos, ne luăm la bătaie cu salvamarii pe plajă, că vrem să intrăm în apă când e pericol de inec și, mai nou, furăm aparate care pot salva vieți”, a declarat doctorul Alexandru Covaciu.

Continuarea, în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Accident rutier grav în Hunedoara. Un tânăr a murit și alte patru persoane sunt rănite

Accident rutier grav în Hunedoara. Un tânăr de 21...

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...

Program de vară la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

Program de vară la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din...