Aktual24: PSD a primit 75 milioane euro din bani publici în trei ani

Data:

PSD a primit 75 milioane euro din bani publici, în ultimii trei ani, ca subvenție de la stat. O bună parte din acești bani, peste 70%, a mers către televiziuni, pentru „propagandă”, însă PSD refuză în continuare să prezinte informații detaliate, câți bani a dat fiecărui trust de presă, deși există mai multe decizii judecătorești în acest sens.

„Știți câți bani a primit PSD de la Marele Sponsor (statul român) în 2020, 2021, 2022 și 2023? Peste 75 milioane de euro”, informează jurnalistul Cristian Andrei. Andrei a scris numeroase articole pe acest subiect în ultimii trei ani și a cerut PSD-ului de mai multe ori informații detaliate despre destinația banilor însă a fost dus cu vorba sau pur și simplu ignorat.

În urmă cu un an și jumătate, președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a promis jurnaliștilor de la Recorder că va da publicității sumele detaliate pe care PSD le-a livrat trusturilor de presă începând cu 2020. Nu s-a întâmplat însă nimic.

„În interviul acordat pentru investigația ‘Prețul tăcerii’, i-am smuls lui Marcel Ciolacu două promisiuni: plafon pentru banii din subvenții alocați trusturilor media și transparentizarea tuturor contractelor pe care PSD le-a avut cu presă.

E datoria noastră, a tuturor, să-i presam pe politicieni să-și țină promisiunile. Așa că va îndemnăm să postați acest video pe paginile de socializare ale lui Marcel Ciolacu și ale Partidului Social Democrat”, a anunțat Recorder pe Facebook.

„Promiteți că o să ne dați un răspuns după discuția cu avocații?”, a fost întrebat Ciolacu de jurnalistul Recorder.

„Am foarte multe defecte, de obicei mă țin de cuvânt”, a pretins Ciolacu.

Citește și: După femeia care n-a supraviețuit arsurilor, încă o persoană rănită la Crevedia a murit. Numărul deceselor care au urmat exploziilor ajunge la trei

Milioane de euro pentru „propagandă”

Interviul a fost înregistrat în 7 aprilie 2022. De atunci a trecut un an și jumătate.

„Recorder” a realizat o investigație care scoate în evidență lipsa de moralitate a liderilor principalelor partide din România, PSD și PNL. PSD și PNL au pompat în ultimii trei ani zeci de milioane de euro în conturilor principalelor posturi de televiziune pentru „propagandă”, cumpărându-și astfel din bani publici bunăvoința „jurnaliștilor” TV.

PSD a refuzat în mod constant să dezvăluie ce sume a livrat către fiecare post de televiziune, deși recunoaște că are contracte pentru „presă și propagandă”.

Jurnaliștii de la Recorder au primit pe email, anonim, documente care i-au ajutat să ia urmă banilor plecați de la PSD către televiziuni.

Astfel, ei au descoperit că PSD a înființat o societate paravan, cu doi acționari și fără angajați, prin intermediul căreia pompează bani televiziunilor, deși legea interzice explicit că posturile TV să primească bani de la partide în afară campaniilor electorale.

Continuarea, în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: presidency.ro

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Centralele de apartament, eliminate din Uniunea Europeană până în 2040

Centralele de apartament, eliminate din Uniunea Europeană până în...

Cluj: Trei bărbati au sărit să apere două tinere, atacate pe stradă de un individ (Aktual24)

Cluj: Trei bărbati au sărit să apere două tinere,...

Judecătorii au decis: fraţii Tate, liberi să părăsească Bucureştiul şi judeţul Ilfov

Judecătorii au decis: fraţii Tate, liberi să părăsească Bucureştiul...