Aktual24: Ciolacu corectat de un profesor la ASE: „După asemenea enormități, orice premier ar fi trimis acasă”

Data:

Ciolacu corectat de un profesor la ASE. Cristian Păun, profesor de economie la Academia de Studii Economice din București, demontează punct cu punct afirmațiile de luni seara, de la Antena 3, ale premierului Marcel Ciolacu în legătură cu starea economiei și cu noile impozite și taxe prezente în pachetul de măsuri fiscale. Păun afirmă că Ciolacu ar trebui să fie demis de urgență.

Iată declarațiile lui Ciolacu și corecturile aduse de profesorul Cristian Păun:

„Am reușit să aduc TVA la o singură cifră”, confundând inflația cu TVA. După jupuiala asta, nici inflația nu mai este sigur că va rămâne la o cifră, pe final de an.

„Șomajul în România este de 1-2%”. În realitate este de 5.5% și este mic pentru încă se fuge pe capete din România, din motive lesne de înțeles.

Citește și: Cum a ajuns justiția din România un sistem piramidal, controlat de o mână de oameni (I)

„Doar România și Rusia mai au cotă unică de impozitare”. În realitate, cotă unică are SUA (jumătate din statele americane au trecut la cotă unică pentru impozitele pe venit aplicate la nivel statal), Bulgaria, Lituania, Ungaria, Rusia (din zona noastră, concurente directe în atragerea de investiții străine), Bolivia, Georgia, Groenlanda, Kazahstan, Mongolia. Deci nu doar Rusia și noi. Și în Italia sunt discuții serioase de introducere a acestei cote unice de impozit pe venit.

„Eu nu am introdus taxe noi, am scos excepțiile”. Dimpotrivă, pachetul este despre taxe noi cum ar fi impozitul pe CA pentru companiile mari, taxe noi prin modificarea plafoanelor la micro și IMM-uri, taxa pe proprietăți, taxa pe mașini (inclusiv la persoane juridice), contribuția la sănătate pe tichetele de masă. Uite câte taxe noi sunt introduse. De cele vechi, majorate și ele, nici nu mai merită să discutăm.

„Munca este taxată mai mult decât este taxat capitalul”. Eronat. Munca este taxată cu un impozit pe venitul din muncă de 10%. Capitalul este taxat pe profit cu 16% și apoi cu 8% dacă se decide repartizarea lui ca venit din dividende și nu reinvestirea lui mai departe în firmă”, a explicat Cristian Păun pe pagina sa de Facebook.

Continuarea în Aktual24.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Guvernul României / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Dominic Fritz a cântat la pian „Deșteaptă-te, române!”, de Ziua Națională

Dominic Fritz a cântat la pian, instrumentul fiind amplasat...

O statuie a Reginei Maria, inaugurată oficial de Ziua Naţională, la Deva

O statuie a Reginei Maria, inaugurată oficial. Peste 2.000...

VIDEO. „Noi suntem români”, cântat într-un avion cu 200 de pasageri

„Noi suntem români", cântat de ansamblul „Dor românesc", din...