Aktual24: „Dinozaur” PSD, adus de Ciolacu în Guvern: Victor Opaschi (75 de ani), omul lui Ion Iliescu

Data:

Victor Opaschi a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Marcel Ciolacu, se arată în Monitorul Oficial de luni. Opaschi este un apropiat al lui Ion Iliescu.

Victor Opaschi a fost Secretar de Stat pentru Culte in perioada 2013-2022. In 2022, el ar fi plecat la cerere din Guvernul Ciuca. Opaschi a fost cercetator in perioada comunista, intre anii 1971–1982, la Institutul de Stiinte Politice. In 1990 a devenit Consilier de Stat pentru Cultura si Culte la Presedintia Romaniei, post pe care l-a ocupat in perioadele 1990-1996 si 2000-2004.

Citește și O judecătoare va primi salarii restante de peste 3 milioane de lei, după ce faptele pentru care era judecată s-au prescris

Potrivit CV-ului sau publicat pe culte.gov.ro, in perioada 2004 – 2012 a fost consilier al liderului Grupului PSD din Senat, scrie Aktual24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acuzații de mită electorală în campania pentru Primăria Ploiești

Acuzații de mită electorală. Mihai Polițeanu, candidat independent la...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Candidatul AUR la Primăria Buzău s-a retras din cursa electorală: „AUR este cea mai mare otravă”

Candidatul AUR la Primăria Buzău s-a retras din cursă....