Aktual24: Grupă doar cu studenți români la Computer Science în Olanda. Profesorul este tot român

Data:

Grupă doar cu studenți români la Computer Science în Olanda. Tatal unei studente romance aflate la facultate in Olanda anunta ca aceasta se afla intr-o grupa de studenti care este formata numai din romani. Mai mult, chiar si profesorul lor de la aceasta facultate olandeza este roman.

„Tare!!! Fie-mea la facultate in Olanda, la Computer Science, s-a regasit la Logica intr-o grupa de zece studenti, toti romani, iar profesorul e tot roman. Proful a hotarat sa le predea in romana. Bravo PSD, bravo PNL, duduie exportul de minti! Apropo, am auzit ca la anul mariti cu vreo suta de mii numarul de permise de munca strainilor”, a anuntat Florin Banuta pe Facebook.

„Chiar sunt foarte multi studenti romani si suntem si foarte bine vazuti!”, spunea in iunie, pentru Pro TV, Vlad Sarla, student in Olanda. El era foarte incantat de conditiile din campus: „Fiecare etaj este dotat si cu o sala de mese, iar pe etajul 2 si 4 sala de mese are anexata o terasa”.

Pentru fiecare an de scolarizare, romanii platesc intre 700 de euro in Italia, si 6.000 de euro, in Germania, la facultatile private. in Germania, la facultatile publice, nu se platesc taxe de scolarizare.

Citește și UE încurajează consumatorii să-și repare bunurile în loc să le înlocuiască – producătorii vor împrumuta clienților dispozitive de înlocuire pe durata reparațiilor

In Olanda, unele facultati au taxe de scolarizare relativ mici, iar tinerii isi achita in plus cazarea, masa si transportul. Olanda se afla pe primul loc in randul tarilor cu universitati de prestigiu preferate de studentii romani, costurile de scolarizare fiind mai scazute.

Potrivit companiei de consultanta educationala IntegralEdu, peste 5.600 de romani studiau in 2022 in Olanda. Anul trecut, Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) aproxima numarul studentilor romani plecati la studii in afara la 31.486.

Sociologul roman Louis Ulrich a declarat pentru Europa Libera ca numarul tinerilor cu studii superioare, care parasesc Romania cu gandul de a nu se mai intoarce in viitorul apropiat, e din ce in ce mai mare.

Mai multe aflați din publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat și a...

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...