Aktual24: Guvernul dublează amenzile pentru țuica și rachiul făcute acasă

Data:

Guvernul dublează amenzile pentru țuica și rachiul făcute acasă. Surse din cadrul cabinetului Ciolacu afirmă că se intenționează dublarea amenzilor pentru persoanele care fac rachiu sau țuică acasă, fără să anunțe.

În momentul de față, legea prevede ca orice gospodărie care deține o instalație de făcut țuică trebuie să o întregistreze la o autoritate vamală.

Citește și: O soluție la scumpirea energiei: vecinii din bloc s-au unit și au devenit prosumatori

Dar acest lucru nu este de ajuns pentru a continua procesul de producție al băuturilor spirtoase, întrucât românii trebuie să-și declare în scris intenția de a face țuică, rachiu sau pălincă la autoritatea vamală, precizând ce cantitate urmează să producă și ce materie primă va fi folosită pentru asta.

După ce țuica, rachiul sau palinca au fost preparate și tot procesul de producție s-a terminat, producătorii trebuie să declare la autoritatea vamală cantitatea reală pe care au făcut-o. Apoi, autoritatea vamală va calcula valoarea accizelor pe care producătorul trebuie să le plătească.

Vlad Gheorghe, președintele Organizației Interprofesionale pentru Produse Alimentare din Legume și Fructe (OIPA), spune că măsură îi vă afecta oricum pe producători.

„Întrebarea mea este: ce facem cu zonele care sunt cu livezi, cu pruni, cu zonele montane, în general? Dacă acolo există o tradiție specifică și pălincarii renumite, ce va însemna pentru acei producători introducerea acestor cote? Asta este o aberație.

Dar încă o dată spun: nu ne dezicem de obligațille statului român. Dar atâtea obligații… Drepturile producătorului care mai sunt? Unde să se mai orienteze el?” a spus Vlad Gheorghe, președinte OIPA.

Continuarea în Aktual24.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. „…lasa pensiile speciale nemodificate…___–-___Cu asa sef de tara, care s-a vandut pesedeului, ce pretentii ???!!!…pres-edintele claus iohanis NU crede…”___–___cred si eu ca „nu crede”, el ” isi asuma”, pentruca stie precis ca Austria NU va… pentru ca asta le-a transmis el, permanent, prin „decizii”…./// „Ce ramane dupa asumare(Rodica Culcer)”… celor ce le merge rau in tara…”… parlamentarii sa sa se vanda la un pret bun…”__–-__demn de urmat exemplul lui gaga de Sibiu, vanzare la kilogram! Chiar si sosoaca ar deveni o mina aur-ifera, ca se stie ce ” le place unora” (vezi „Yeah, my mama, she told me, „Don’t worry about your size” (Shoo-wop-wop, sha-ooh-wop-wop) She says, „Boys like a little more booty to hold at night” (That booty, booty, uh, that booty, booty)-Meghan Trainor, „About that Bass”- un cantecel cu valoare spre zero, insa videoclipul a fost accesat de peste 2,6 MILIARDE ori, mai bine decat celebru „November Rain”-Guns N’ Roses, 2,1 Miliarde)…///2-„…sistemul qvasi-mafiot…”___–___absolut total mafiot, absolut „de la vladica la opinca”, practic NU exista iesire din drumul spre distrugere totala, exceptie o imensa reforma, incepand cu intoarcerea la Monarhie, cu print-printesa strain, plus , simultan, reforme serioase, 10 judete, parlament unicameral de max. o suta membri, reducerea armatei cu peste 90 la suta, a administratiei cu macar 25 la suta, si alte cateva asemenea acte, cu adevarat salvatoare..

  2. Vorbiți prostii,dezinformați.
    N aveți ce scrie ceva serios?
    Nu cunoașteți prevederile legale actuale și visați.
    Presa de doi lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național al Literaturii Române

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...