IMM-urile din România vor putea colabora mai ușor cu cele din Norvegia

Data:

IMM-urile din România vor putea colabora mai ușor cu cele din Norvegia, după ce a fost semnat un memorandum comun care vine în sprijinul afacerilor mici și mijlocii din cele două țări.

Ionuț Eriksen, președintele Camerei de Comerț Româno-Norvegiene (NOROCC) s-a întâlnit cu reprezentanți ai Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și, după lungi eforturi, împreună cu SMB Norge, organizație omologă din Norvegia, a fost semnat un memorandum în vederea creării unui fond de investiții pentru IMM-uri.

Citește și: Arhitecta Regelui Charles în Transilvania: „Restaurare? Ȋntreprinderea e o minciună de la un capăt la altul!”

Directorul general al Innovation Norway, Håkon Haugli, a salutat inițiativa, în cadrul întâlnirii cu semnatarii.

În cursul săptămânii, membrii delegației CNIPMMR, împreună cu Ionuț Eriksen, s-au întâlnit cu ambasadorul României în Norvegia, Cristian Bădescu, și au discutat cu membrii NOROCC despre viitoarele acțiuni comune care să aducă beneficii sectoarelor economice din ambele țări, anunță Camera de Comerț Româno-Norvegiană.

Ionuț Eriksen a declarat pentru PRESShub că procesul a început încă din luna mai a acestui an și că, prin acest parteneriat, își propun să faciliteze modul de colaborare dintre IMM-urile din România și cele din Norvegia.

„În mai la București, l-am invitat pe directorul SME-ului norvegian la București să se întâlnească cu președintele SME-ului românesc.

Citește și: O soluție la scumpirea energiei: vecinii din bloc s-au unit și au devenit prosumatori

Vedem tot mai multe firme din Norvegia care sunt interesate de România, numai că e greu să penetreze piața, dar și pentru români este greu să intre pe piața din Norvegia.

Soluția cea mai bună este să punem IMM-urile din ambele țări la masă printr-o platformă comună.

Cu memorandumul respectiv am fost la Innovation Norway (fond de investiții care ajută la dezvoltarea întreprinderilor și industriei) unde am prezentat proiectul.

Am explicat că este bine dacă putem să construim un portofoliu pentru IMM-uri, să aplice comun, să construim mai repede afacerile în România. Așa va fi mult mai eficient de convins antreprenorii norvegieni să vină în România. Pot să se întâlnească pe platformă, să-și facă contacte, crește încrederea între ei și mult mai ușor pot începe un parteneriat”, a precizat Ionuț Eriksen.

În vederea realizării acestui proiect, cei de la NOROCC (Camera de Comerț Româno-Norvegienă) au colaborat cu Florin Jianu, președintele SME Romania și Jørund Rytman CEO SME Norway.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto principală, din stânga spre drepata: Sterică Fudulea -secretar genera CNIPMMR, Florin Jianu -președinte CNIPMMR, Ionuț Eriksen -președintele NOROCC și Jørund Rytman -CEO IMM Norvegia

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...