Aktual24 | Națiunea care s-a îmbogățit datorită inteligenței artificiale și a eliminat impozitele pe proprietate

Data:

Națiunea care s-a îmbogățit datorită inteligenței artificiale. Popularitatea crescândă a inteligenței artificiale a avut un impact asupra întregii lumi, inclusiv asupra micuței insule Anguilla. Situată în Caraibe, țara, în care locuiesc aproximativ 15.000 de persoane, are o resursă unică și brusc foarte solicitată.

Pitoreasca insula Anguilla din Caraibe câștigă milioane de dolari în fiecare lună de la companiile de inteligență artificială, după ce domeniul sau .ai a crescut în popularitate.

Teritoriul britanic de peste mări, care are o populație de mai puțin de 16.000 de locuitori, se preconizează că va obține venituri de 45 de milioane de dolari din vânzări până la sfârșitul anului viitor, datorită succesului înregistrat de extensia de domeniu cu cod de țară, a scris Independent în decembrie.

Anguilla deține domeniul .ai din 1995, dar interesul a început să crească după lansarea chatbot-ului viral AI ChatGPT în noiembrie anul trecut.

Citește și: Milionarul Dragoș Dobrescu nu scapă de proces. Instanța Supremă a decis că faptele nu se prescriu

Interesul reînnoit pentru această tehnologie a determinat o avalanșă de investiții în industria inteligenței artificiale, cu o serie de noi startup-uri care au intrat în acest spațiu.

Printre cei care și-au stabilit un domeniu din Anguilla se numără xAI, start-up-ul AI al lui Elon Musk, care și-a lansat luna trecută chatbotul Grok de pe domeniul său web X.ai.

Registrul comercial din Anguilla raportează că firmele înregistrează 21.000 de noi domenii .ai în fiecare lună, guvernul câștigând astfel sume semnificative.

În octombrie, Sedo a anunțat că cea mai mare vânzare a fost domeniul You.ai, care s-a vândut pentru 700.000 de dolari.

Nu este prima dată când o țară a prosperat de pe urma unui nume de domeniu, insula Tuvalu din Pacific obținând un profit de 970 de milioane de dolari în 2014, după ce și-a vândut sufixul .tv platformei de streaming Twitch, deținută de Amazon.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Ce l-a determinat pe Ciolacu să iasă din complicitatea dulce cu liderul AUR

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. „…teritoriu Britanic de peste mari…”__–__iar ceva mai sus o alta „colonie” (Bermuda) care are cel mai inalt PIB per capita, din lume*…Englezii au facut oameni mute tarisoare din intreaga lume, care altfel ar fi ramas doar plantatii de nuci de cocos si banane…Dar , deh! Monarhia este „anacronica si demodata”, asa ca , traiasca republica SCLAVAGISTA Romanaia!( * locul I impartit cu Monaco, Lechenstein si Luxembourg , in fapt din primele 12 tari -la acest capitol- 8 sunt Monarhii sau „colonii”…))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...