Aktual24 | Primul mare protest contra legii pensiilor. Două mari confederații sindicale desființează guvernul

Data:

Primul mare protest contra legii pensiilor. Sindicaliștii din cadrul confederației Meridian anunță organizarea unui protest, în Piață Victorie, contra noii legi a pensiilor. Sunt anunțați peste 5.000 de manifestanți.

Protestatarii vor reprezenta lucrătorii din structura confederației, silvicultori, ceferiști, polițiști locali și polițiști naționali, militari în rezervă personal contractual, funcționari publici din MAPN, mineri, funcționari publici, agricultori, personal nemedical și medical, personal aeroportuar, personal nedidactic, etc.

Principala nemulțumire a organizațiilor sindicale este legată de proiectul de Lege privind sistemul public de pensii adoptat de Guvernul României pe 9 noiembrie și de Senat pe 14 noiembrie, care, în mod surprinzător abrogă în mod expres, drepturi în vigoare prevăzute în statutele profesionale ale silvicultorilor, ceferiștilor și a altor categorii de personal, în ceea ce privește condițiile de pensionare.

„Drepturile lucrătorilor stabilite prin LEGE privind încadrarea locurilor de munca în condiții deosebite și speciale nu trebuie să fie abrogate! Mai mult, prin proiectul legislativ promovat pe repede înainte, nu se rezolva problema inechităților din sistemul de pensii și nici întârzierile cronice la aplicarea unor legi importante pentru militarii în rezerva, polițiștii locali, etc.”, a anunțat Meridian într-un comunicat de presă.

Citește și: Cine sunt judecătorii care au ridicat sechestrul de 35 milioane de euro pe averea lui Ovidiu Tender

Legea îi dezavantajează pe cei activi

Legea este criticata dur și de Blocul National Sindical (BNS).

„Este o lege care îi sancționează pe cei care sunt încă activi și le creează niste orizonturi de așteptare false. Singurii care vor fi, să zic așa, beneficiari în mod real a prevederilor acestei legi sunt cei care astăzi sunt în pensie, dar atrag atenția și atragem atenția asupra următorului element.

Aceste creșteri prevăzute, unele pentru noi sunt absolut inexplicabile. Deci nu mai discutăm de procente de genul 13,8%, 5,6% și așa mai departe, ci discutăm de procente cuprinse în toamna anului viitor între 45% și 89%, deci niște creșteri de pensii ‘wow’.

Toate astea în opinia noastră nu sunt decât elemente cu caracter electoral și sincer nu știm în ce măsură ele vor putea în anii care urmează să mai fie susținute din punct de vedere financiar decât cu sacrificii pentru ceilalți care vin pe mai departe în piață muncii, cei care au rămas și cei care vin.

Notificăm Comisia. Sperăm să avem un dialog eficient cu ei, pentru că, din păcate, în țara noastră nu am găsit disponibilitate de dialog”, a afirmat Dumitru Costin, președintele Blocului National Sindical (BNS), într-o conferință de presă.

Continuarea în Aktual 24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...

Activistul Marian Ceaușescu, împins în fața mașinilor de paznicii Gabrielei Firea

Activistul Marian Ceaușescu a fost agresat de gărzilde de...

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...