Aktual24 | Protestul fermierilor și transportatorilor. Lista cu cele 76 de revendicări pentru guvernanți

Data:

Protestul fermierilor și transportatorilor. Reprezentanții protestatarilor au dat publicității, marți, o listă cu 76 de revendicări pe care așteaptă ca Guvernul să le îndeplinească.

„Stimați guvernanți, noi transportatorii și agricultorii protestatari spontani independenți, vă prezentăm următoarele probleme în a fi soluționate”, se arată în debutul documentului, care este semnat „noi, poporul român”.

1. Recunoașterea transportului rutier drept sector economic strategic și elaborarea unor măsuri care să susțină acest sector economic pentru a rămâne competitiv și a aduce în continuare venituri directe la bugetul Statului (este cel mai mare exportator de servicii din România, aduce peste 5 miliarde de euro anual în economia românească, contribuind la reducerea deficitului valutar)

2. Diminuarea RCA la 5.000 de lei la B0 la MMTA 40 tone fara implicatii BAAR si introducerea in polita RCA a tractarilor si asistenta nationala / internationala.

3. Diminuarea asigurarilor rca cascadat in tonaj mai mic.

4. Audierea ASF privind costurile componentei RCA.

5. Posibilitatea recuperării unui procent din acciza la combustibil pentru firmele de transport licentiate direct din pompa.

Citește și: După 200 de ani. Un medic stabilit în Germania restaurează casa familiei și o redă orașului

6. Introducerea unei alocaţii de hrană pentru lucrătorii detaşaţi, neimpozabilă, în valoare de 60 EUR/zi, care să se adauge la plafonul maxim de 87,5 EUR/zi în limita căruia se poate acorda indemnizaţia de detaşare si marirea plafonului neimpozabil de la 3 la 4 salarii de baza .

7. Scurtarea timpilor de trecere a frontierei prin modificarea OG 43 şi respectarea Regulamentului European 1100/2008 privind controalele în vămi (care prevede eliminarea controalelor maselor și dimensiunilor din punctele de trecere a frontierelor pentru a fluidiza traficul prin frontiere).

8. Reintroducerea toleranțelor la depăşirile de greutate/gabarit la vechea lege , aşa cum prevăd şi normele europene şi evitarea dublei taxări .

9. Mutarea controalelor rovinietei, cântarului şi al măsurării gabaritului pe teritoriul naţional/la cel puţin 15 km de punctul de trecere a frontierelor , respectând astfel şi Regulamentul European 1100/2008 privind controalele în vămi (care prevede eliminarea controalelor maselor și dimensiunilor din punctele de trecere a frontierelor pentru a fluidiza traficul prin frontiere)

10. Echitate fiscală. Acordarea alocației de cazare neimpozabilă de 265 lei/zi pentru salariaţii bugetari să se acorde şi angajaţilor din privat, fără documente justificative.

Citește și: Românii care luptă în Ucraina: Există lucruri mult mai dureroase decât moartea

11. Reglementarea unui mediu de concurenţă loială în transporturi , respectiv o lege anti-dumping prin care se pedepseşte prestarea unui serviciu la un tarif care nu acoperă costurile implicate (poate fi aplicată la nivelul întregii economii pentru interzicerea activităţii economice sub costuri). Impunerea unui tarif minim de referinţă ( model spania , ungaria ) . Aceasta masura ofera protectie transportatorului .

12. Revenire E-transport / E-sigiliu doar la marfurile cu risc ridicat si introducerea cerealelor si a lemnului in marfuri cu risc ridicat . Transportatorul sa nu fie sanctionat daca nu faciliteaza monitorizarea marfii , ci sa fie responsabilitatea benficiarului transportului de a organiza transportul cu un operator care poate asigura aceasta monitorizare .

13. Obligația plății timpilor de așteptare a camioanelor la încărcare/descărcare care depăşesc 2 ore

14. Interzicerea serviciului prestat de șofer de încărcare/descărcare a mărfii în/din camion

15. Posibilitatea de a nu plăti TVA-ul la stat în situația în care o companie nu își achită către transportator facturile și intră în insolvență.

Citește lista integrală cu revendicările fermierilor și transportatorilor în Aktual24.ro

Citește și: Europarlamentar PNL: Mare parte din revendicările fermierilor pot fi rezolvate într-o ședință de guvern

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulcj.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă...

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost inaugurat

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost...

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, urmat de 300.000 de persoane

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, urmat de...

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...