Aktual24: Psihiatrului Gabriel Diaconu, în cazul azilelor groazei: „Vorbim de patologia profitului de natură sângeroasă”

Data:

Avem de-a face cu o patologie a profitului de natură sângeroasă pe fondul unei mutații morale care nu ar fi putut să se petreacă fără complicitatea verticalei puterii, a unor persoane care au creeat un halou de protecție și de impunitate asupra angajaților, sună diagnosticul psihiatrului Gabriel Diaconu în scandalul azilelor groazei care a răvășit, zilele acestea, România.

Venite din partea unui medic care este și consilier onorific al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, explicațiile sunt cu atât mai interesante.

Citește și: Doi inspectori sociali AJPIS Ilfov, reținuți de DNA pentru abuz în serviciu în dosarul azilelor groazei

Medicul Gabriel Diaconu încadrează apelul la Dumnezeu că martor, făcut de persoane precum Gabriela Firea și Florentin Pandele, în spectrul tulburărilor narcisice: e vorba de oameni care nu acceptă să fie judecați de justiția omenească, ci doar de o divinitate la fel de omnipotentă și omniscientă că și ei.

Dincolo de vinovăția sau nevinovăția juridică a cuplului Firea-Pandele, pe care medicul Gabriel Diaconu subliniază că trebuie să fie stabilită, dacă e cazul, doar în instanța și în niciun caz de opinia publică, există însă și o dimensiune morală. Iar Gabriela Firea trebuie să demisioneze, sugerează psihiatrul, „pentru că este totuși ministru, pentru că imaginea ei se răsfrânge asupra cabinetului și asupra premierului și asupra aparatului guvernamental”.

Continuarea, în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FotoȘ Facebook

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național al Literaturii Române

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...