Aktual24 – Răzbunarea FSB – Agenți ruși au încercat să asasineze un fost agent rus, devenit informator al CIA, pe teritoriul SUA

Data:

Agenti rusi au incercat sa asasineze un fost agent rus devenit informator al CIA pe teritoriul american in 2020, potrivit mai multor surse citate de Jerusalem Post.

Acest incident a fost un factor major in deteriorarea relatiilor dintre Statele Unite si Federatia Rusa. The New York Times a relatat pentru prima data despre acest caz, care a fost dezvaluit ulterior in viitoarea carte a lui Calder Walton, Spies, relateaza JP.

Citește și De ce greva magistraților, deghizată în „protest”, este ilegală

Tinta complotului de asasinare a fost Aleksandr Poteiev, un fost agent rus care a dezertat in SUA. Dezertarea lui Poteiev a declansat o operatiune semnificativa de contraspionaj care a dus la capturarea si expulzarea a peste zece spioni rusi care lucrau de-a lungul coastei de est a SUA. Evident, agentii rusi au cautat sa se razbune pe Poteiev.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Protest la Tesla Germania. Protestatarii au încercat să intre cu forța în fabrică

Protest la Tesla Germania. Activiștii au încercat să pătrundă...

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat | Aktual24

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat, aceștia...

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei | Curierul Național

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei...

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul vizitei lui Xi Jinping la Budapesta | Aktual24

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul...