Aktual24 | Sculptorul Virgilius Moldovan mulțumește PSD-iștilor care vor să-i interzică expoziția

Data:

Sculptorul Virgilius Moldovan, luat în vizor de PSD Brașov pentru exponatele de la Centrul Cultural Apollonia, a ținut să le mulțumească ironic pesediștilor pentru reclamă.

„Mulțumesc pentru ajutorul dumneavoastră. Fără el nu aveam atîta presă radio și televiziune pentru expoziția de la Casă Apollonia. Magister Artium Virgilius Moldovan”, i-a transmis artisul consilierei PSD Alexandra Crivineanu, pe pagină acesteia de Facebook.

„De o vulgaritate rar întâlnită, cu tente sexuale și nuditate”

Alexandra Crivineanu, consilier local PSD la Brașov, membră a Comisie de Cultură, a cerut demisia viceprimarului Brașovului Flavia Boghiu pentru că a permis organizarea unei expoziții „de o vulgaritate rar întâlnită, cu tente sexuale și nuditate”.

Expoziția respectivă aparține unui artist născut la Brașov, premiat în Europa, și care a mai fost găzduită în muzee din țară, inclusiv la Muzeul de Artă din Craiova, oraș păstorit de PSD-istă Lia Olguța Vasilescu.

„Expoziția ce se desfășoară zilele acestea, găzduită de clădirea Centrului Cultural Apollonia, a revoltat și oripilat opinia publică, exponatele fiind de o vulgaritate rar întâlnită, cu tente sexuale și nuditate, care din păcate, transformă ceea ce trebuia a fi frumos și de admirat, într-o imagine greu de acceptat.
Oare câți dintre ei și-ar duce copiii să vadă astfel de sculpturi?

Oare câți dintre cei care au acceptat să deschidă ușile pentru publicul larg și-ar ‘înfrumuseța’ sau decora locuința cu un astfel de exponat?

Cer demisia Flaviei Boghiu, cea care, să nu uităm, așa cum se poza și defila cu expoziția plină de nuditate din cadrul Amural, așa se mândrea acum câteva zile la deschiderea noii ediții a Bienalei Albastre!

Această formă de artă a provocat stupoare, dar și scârbă în rândul brașovenilor! (…)”,  a atacat consiliera PSD Alexandra Crivineanu.

MAE: 115 cetățeni români au fost repatriați din Israel cu un zbor privat

„Să meagă la florărie”

Virgilius Moldovan, artistul brașovean ale cărui opere au fost violent atacate de consilieri locali ai PSD după ce au fost expuse la Centrul Cultural Apollonia, are o replică tăioasă la adresa politrucilor.

„Cine vrea să vadă lucruri frumoase, să meaga la florărie. Acolo totul e frumos!”, a declarat Moldovan pentru Biz Brașov.

„Printre lucrările expuse la Brașov sunt câteva piese cu care am câștigat premii în domeniu în Italia. De exemplu am câștigat Premiul Lorenzo Magnificul – chiar marele premiu – la bienala de artă de la Florența. De exemplu, una dintre statuile prezente face trimitere la o lucrare a lui August Rodin – Vârstă de Aur – este reinterpretată și prezentată în aceeași poziție, dar după 100 de ani.

Continuarea, în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related