Aktual24: Secretar de stat, acuzat că și-a ajutat „amanta” să obțină 15 milioane euro din fonduri europene pentru firma familiei

Data:

Secretar de stat, acuzat că și-a ajutat „amanta” să obțină 15 milioane euro din fonduri europene pentru firma familiei. Gheorghe Ștefan, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, actual director general al Direcției Generale Pescuit – Autoritatea de Management Programul Operațional Pescuit și Afaceri Maritime din același minister, este acuzat de un cetățean elvețian, Yvonne Charpentier, de constituire de grup infracțional organizat cu scopul de a favoriza grupul de firme Doripesco din Brașov.

Yvonne Charpentier susține că Ștefan este amantul sorei patronului Doripesco, astfel încât a ajutat grupul de firme să obțină 15 milioane de euro din fonduri europene. În replică, Gheorghe Ștefan a declarat pentru aktual24.ro: „Fabulații! O tâmpenie mai mare ca asta e greu de imaginat”.

Yvonne Charpentier a sesizat Comisia Europeană, Oficiul European de Lupta Antifraudă și Parchetul European în legatură cu „infracțiunile” comise de înaltul oficial de la Ministerul Agriculturii.

„Grupul infracțional este unul dintre cele mai mari sisteme de fraudă din România, bine pus la punct, care funcționează și se bazează pe susținere politică și corupție la nivel înalt, care a fraudat bugetul european și românesc cu aprox. 15 milioane de euro, prin intermediul a 9 proiecte finanțate în Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, în perioada 2016-2021 ”, acuză cetățeanul elvețian.

Continuarea în Aktual24.ro

Citește și: O nouă portiță pentru proiecte imobiliare controversate pe terenurile statului. PSD și PNL schimbă definiția „majorității calificate”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...